
Sammen får man til mer enn hver for seg! Men hvordan går man fram for å finne fram til gode samarbeidspartnere? Her er noen råd for å komme i gang.
- Kartlegg hvem som kan være samarbeidspartnere og ressurspersoner i ditt lokalmiljø. Ta kontakt med flerkulturelle foreninger og innvandrerorganisasjoner eller andre nettverk med et mangfold av barn, ungdom og/eller voksne. Inviter til å arrangere en tur sammen, eller kanskje noen vil bidra som frivillige med matlaging på et arrangement?
- Husk at det er viktig å nå foreldrene i tillegg til barna. Man kommer ikke så langt med å inkludere barna, hvis man ikke gir de voksne opplæring og trygghet.

SKOLE OG BARNEHAGE: – gode kanaler for å nå barn og foreldre.
- Skole og barnehage er steder der man kommer i kontakt med alle barna i området. Introduksjonsklasser og voksenopplæringsklasser gir mulighet til å komme i kontakt med innvandrere i tidlig fase. Finn frem til samarbeidspartnere som er motiverte for friluftsliv, tur og turmat.
- Vil dere ut og fiske? Ta kontakt med den lokale jeger- og fiskerforeningen hvis dere ønsker spesialkompetanse og samarbeid om en fisketur. Se mer her: njff.no
- Trenger dere kompetanse på sopp og nyttevekster? Ta kontakt med den lokale sopp- og nyttevekstforeningen. De arrangerer soppturer og soppkurs, og det er viktig å ha med noen som vet hvilke sopp og nyttevekstser som er trygge før man spiser det man finner.

BRENNER FOR SANKING: Pål Karlsen, generalsekretær i Norges Sopp- og nyttevekstforbund, brenner for at flere skal få øynene opp for å bruke spiselige vekster som finnes i naturen. Her er han sammen med kokkelærlinger fra Oslo voksenopplæring.
Les her om da blant andre Askøy Turlag og Røde Kors kvinnekafé gikk sammen om arrangementet «Turmat fra hele verden» i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse.
Les her om da kokkeelever fra Oslo voksenopplæring bidro med matservering på Flerkulturell Friluftsfest i Oslo.
Les her om da Oslo voksenopplæring var på sopptur sammen med Norges Sopp- og Nyttevekstforbund.