Indisk linsesuppe

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Linser er en viktig del av kostholdet i India, og det finnes mange oppskrifter på linsesupper og linsegryter. Her er en god variant.

65 prosent av indere er vegetarianere, og derfor er linser og belgfrukter en av deres viktigste proteinkilder.

Porsjoner

Ingredienser

  • 1
    gul løk
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 1 ss
    fersk ingefær
  • 0.5
    rød chili
  • 2 ts
    garam masala
  • 2 stilker
    stangselleri
  • 2
    gulrøtter
  • 1
    rød paprika
  • 2 dl
    linser
  • 8 dl
    grønnsaksbuljong
  • 400 gram
    kokosmelk
  • 400 gram
    hakkede tomater
  • 0.5
    sitron (saften)
  • 1 klype
    salt
  • 1 dl
    olje til steking

Slik gjør du: 


1

Kutt opp grønnsakene: Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Kutt gulrøtter, paprika og stangselleri i små biter.

2

Stek løk og hvitløk på middels varme til løken er blank og myk.

3

Tilsett krydder: Rør inn revet ingefær, chili og garam masala.

4

Ha i grønnsaksbuljong, hakkede tomater, kokosmelk, gulrøtter, stangselleri og paprika. Rør godt.

5

Skyll og ha i linsene: Skyll linsene godt i et dørslag og tilsett dem i gryta.

6

Kok opp og la suppa småkoke i ca. 15 minutter, til gulrøtter og linser er møre.

7

Smak til med sitronsaft, salt og eventuelt mer garam masala etter smak.

8

Server gjerne suppa med chapati eller naanbrød.

Tips: 

  • Gjør forberedelser hjemme på forhånd og ha det i tette bokser eller poser: kutt opp hvitløk, skyll linsene og bland sammen krydderet.

 

Oppskriften er fra: Kia Rogaland (Kristent interkulturelt arbeid)

LINSER er rik på protein, og metter derfor godt.

Del denne artikkelen