Om oss

Turmat fra hele verden er et initiativ fra Norsk Friluftsliv med hensikt å bygge bro mellom norsk turkultur og internasjonal matkultur.

Alle land har sine mattradisjoner. Vi oppfordrer til å ta vare på egne verdier og tradisjoner, og å ta dem med ut i naturen hvor man kan dele gode mat- og turopplevelser med hverandre. Alle har noe å lære bort, og i naturen ønsker vi et større mangfold.

Med Turmat fra hele verden ønsker vi å oppfordre til å  gå på tur, vise et mangfold av turmat fra ulike kulturer og være sammen om nye turopplevelser.

Mat på tur kan gjerne være målet, og den kan også varieres og gjøres spennende. Ta med deg nye og gamle venner ut i naturen, på den nærmeste stien eller rett og slett i parken, og skap gode opplevelser gjennom god mat fra ulike kulturer. På turmat.no finner du tips til turen, oppskrifter på spennende turmat og historier om folk og mat fra (nesten) hele verden.

Har du spørsmål eller gode oppskrifter eller historier du vil dele med oss? Ta gjerne kontakt på post@turmat.no.

 

Følg oss på Facebook og Instagram.

Informasjonsmateriell for organisasjoner:

Turhefte

Last ned turheftet og få mer informasjon om «Turmat fra hele verden». Her finner du også noen gode matoppskrifter samt tips og triks til turen.

Veileder

Last ned veilederen og få mer informasjon om «Turmat fra hele verden». Her finner du tips til hvordan du/ditt lag/forening kan ta i bruk konseptet og hvilket materiell som er tilgjengelig.

Informasjonsflyer A5

Last ned flyer og ta med på ditt neste arrangement. Den gir deg kort og enkel informasjon, og en henvisning til hvor du kan lære mer.

Plakatmal A2

Last ned plakaten og bruk på din aktivitet eller arrangement. Kjempe fin for å synliggjøre at her lages det turmat fra hele verden.

Oppskriftsmal A4

Last ned og bruk på din aktivitet eller neste arrangement. Her kan deltakerne få muligheten til å ta med seg oppskriften hjem på en enkel og fin måte.

Facebookbilder og maler

Last ned og del på deres egne Facebook sider i forbindelse med en aktivitet eller arrangement dere skal ha.