Om oss

Turmat fra hele verden er et initiativ fra Norsk Friluftsliv med hensikt å få flere mennesker ut i naturen gjennom gode mat- og turopplevelser.

Mat er noe alle kulturer har felles. Uansett hvor i verden man kommer fra, så spiser man mat. Gjennom Turmat fra hele verden ønsker vi å vise at mat på tur gjerne kan være målet, og den kan også varieres og gjøres spennende. På den måten kan man være sammen om nye turopplevelser.

Alle land har sine mattradisjoner. Vi oppfordrer til å ta vare på egne verdier og tradisjoner, men ta de med ut i naturen, hvor man kan dele gode mat- og turopplevelser med hverandre. Alle har noe å lære bort, og i naturen ønsker vi et større mangfold. Lukten av Tikka Masala i skogen, eller vårruller ved sjøen, er noe vi alle kan like.

Vi ønsker å gjøre det så enkelt og tilgjengelig som mulig for dere å ta del i dette initiativet. Derfor har vi opprettet en webside og en Facebook-side hvor erfaringer, oppskrifter og generelt gode turhistorier kan deles. Vi har også utviklet en oppskriftsmal, samt annet informasjonsmateriell (se under) som er klart til å ta i bruk.

Norsk Friluftsliv ønsker at alle som vil kan ta del i dette, og blir med på å engasjere sitt lokalmiljø. Vi vil stå for alt av informasjonsmateriell, men vil også være tilgjengelig med tips og vink til hva, og hvordan, dere kan gjennomføre aktiviteter.

Med Turmat fra hele verden ønsker vi å oppfordre til å: Gå på tur, nyt mat fra ulike kulturer – og vær sammen om nye turopplevelser.

Har du spørsmål eller bare noen gode oppskrifter eller historier du vil dele med oss så er det bare å ta kontakt på post@turmat.no

Informasjonsmateriell

Turhefte

Last ned turheftet og få mer informasjon om «Turmat fra hele verden». Her finner du også noen gode matoppskrifter samt tips og triks til turen.

Veileder

Last ned veilederen og få mer informasjon om «Turmat fra hele verden». Her finner du tips til hvordan du/ditt lag/forening kan ta i bruk konseptet og hvilket materiell som er tilgjengelig.

Informasjonsflyer A5

Last ned flyer og ta med på ditt neste arrangement. Den gir deg kort og enkel informasjon, og en henvisning til hvor du kan lære mer.

Plakatmal A2

Last ned plakaten og bruk på din aktivitet eller arrangement. Kjempe fin for å synliggjøre at her lages det turmat fra hele verden.

Oppskriftsmal A4

Last ned og bruk på din aktivitet eller neste arrangement. Her kan deltakerne få muligheten til å ta med seg oppskriften hjem på en enkel og fin måte.

Facebookbilder og maler

Last ned og del på deres egne Facebook sider i forbindelse med en aktivitet eller arrangement dere skal ha.