Middag 

Suugo digaag (somalisk kyllinggryte)

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Denne somaliske kyllinggryta lages i en og samme gryte, og egner seg godt til tur.

Gryta inneholder mye forskjellig krydder og smaker, noe som er typisk for det somaliske kjøkkenet.

Porsjoner

Ingredienser

  • 500 gram
    kyllingfileter
  • 4 store
    poteter
  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    gulrøtter
  • 0.5 stk
    squash
  • 0.5 stk
    rød paprika
  • 0.5 stk
    grønn paprika
  • 1 boks
    kokosmelk
  • 1 boks
    creme fraiche
  • 4 fedd
    hvitløk
  • 2 ts
    allkrydder
  • 1 håndfull
    malt koriander
  • 1 ts
    pepper
  • 1 ts
    cumin
  • 1 ts
    gurkemeie
  • 1 ss
    soyasaus
  • 2 ss
    olje til steking
  • 1 neve
    fersk koriander til servering

Slik gjør du: 


1

Kutt løk og gulrøtter i skiver og poteter i terninger.

2

Stek det i en gryte med olje.

3

Skjær kyllingen i terninger og stek den med 1 ts allkrydder i en stekepanne til den får en stekeskorpe.

4

Kutt paprika og squash opp i terninger og finhakk hvitløken.

5

Ha kylling, paprika, squash, hvitløk, soya saus og krydder i gryten og rør alt sammen.

6

Tilsett crème fraiche og kokosmelk og la det koke i 30 minutter.

7

Serveres med fersk koriander, og gjerne brød, injera eller ris inntil.

Oppskriften er fra: Khadra Samia Farah, vardesenteret.no som er et samarbeid mellom Kreftforeningen og helseforetakene.

Se film med fremgangsmåte på Vardesenteret sine nettsider her (norsk og somali versjon).

SERVER kyllinggryta med fersk koriander, og gjerne brød, injera eller ris inntil.

Del denne artikkelen