
Denne somaliske fiskesuppa inneholder mye forskjellig krydder, men den er ikke sterk. Både rød og hvit fisk kan brukes i suppa.
Ingredienser
-
500 gramfisk (hvit eller rød)
-
3 stkstore poteter
-
3 dlpotetvann
-
1 stkrød paprika
-
1 stkgrønn paprika
-
2 stkgulrøtter
-
1 bokskokosmelk
-
1 stkløk
-
4 feddhvitløk
-
2 cmingefær
-
2 stkvårløk
-
3 stklime
-
1 sssoyasaus
-
0.5 tsgurkemeie
-
1 håndfullfersk koriander
-
1 terningfiskebuljong
-
2 ssolje til steking
-
1 klypesalt og pepper, etter smak
-
1 håndfulldill til servering
-
1 stksitron til servering
-
1 stkbrød til servering
Slik gjør du:
Skrell og kok potetene møre. De kokte potetene og 3 dl av kokevannet moses.
Skrell og kutt opp gulrøtter, løk, ingefær og hvitløk. Kutt opp vårløk og paprika.
Ha olje i en kjele og stek løk og gulrøtter noen minutter.
Tilsett potetmos, paprika, vårløk, ingefær og hvitløk i gryten.
Tilsett kokosmelk, lime, soya saus, fiskebuljong-terningen, gurkemeie og koriander.
Kutt fisken i biter å ha den opp i kjelen.
La suppen koke i 15 minutter på svak varme under lokk.
Smak til med salt og pepper.
Server suppen med dill, sitron og brød.
Oppskriften er fra: Khadra Samia Farah, vardesenteret.no som er et samarbeid mellom Kreftforeningen og helseforetakene.
Se film med fremgangsmåte på Vardesenteret sine nettsider her (norsk og somali versjon).

GURKEMEIEN gjør at denne fiskesuppa får en fin gul farge. Serveres med dill og sitron og gjerne litt brød til.