Somalisk fiskesuppe

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Denne somaliske fiskesuppa inneholder mye forskjellig krydder, men den er ikke sterk. Både rød og hvit fisk kan brukes i suppa.

Porsjoner

Ingredienser

  • 500 gram
    fisk (hvit eller rød)
  • 3 stk
    store poteter
  • 3 dl
    potetvann
  • 1 stk
    rød paprika
  • 1 stk
    grønn paprika
  • 2 stk
    gulrøtter
  • 1 boks
    kokosmelk
  • 1 stk
    løk
  • 4 fedd
    hvitløk
  • 2 cm
    ingefær
  • 2 stk
    vårløk
  • 3 stk
    lime
  • 1 ss
    soyasaus
  • 0.5 ts
    gurkemeie
  • 1 håndfull
    fersk koriander
  • 1 terning
    fiskebuljong
  • 2 ss
    olje til steking
  • 1 klype
    salt og pepper, etter smak
  • 1 håndfull
    dill til servering
  • 1 stk
    sitron til servering
  • 1 stk
    brød til servering

Slik gjør du: 


1

Skrell og kok potetene møre. De kokte potetene og 3 dl av kokevannet moses.

2

Skrell og kutt opp gulrøtter, løk, ingefær og hvitløk. Kutt opp vårløk og paprika.

3

Ha olje i en kjele og stek løk og gulrøtter noen minutter.

4

Tilsett potetmos, paprika, vårløk, ingefær og hvitløk i gryten.

5

Tilsett kokosmelk, lime, soya saus, fiskebuljong-terningen, gurkemeie og koriander.

6

Kutt fisken i biter å ha den opp i kjelen.

7

La suppen koke i 15 minutter på svak varme under lokk.

8

Smak til med salt og pepper.

9

Server suppen med dill, sitron og brød.

Oppskriften er fra: Khadra Samia Farah, vardesenteret.no som er et samarbeid mellom Kreftforeningen og helseforetakene.

Se film med fremgangsmåte på Vardesenteret sine nettsider her (norsk og somali versjon).

GURKEMEIEN gjør at denne fiskesuppa får en fin gul farge. Serveres med dill og sitron og gjerne litt brød til.

Del denne artikkelen