
Dumplings er en gammel asiatisk mattradisjon. Men visste du at norske ville vekster er ypperlig smakstilsetning?
Norsk Friluftslivs ambassadør Adriana Finstad driver aktivt med sanking av sopp og nyttevekster og deler gjerne smakfulle oppskrifter basert på vekster hun finner. Hun kan anbefale å servere «dumplings med vill-løk» som hoveddrett sammen med «brenneslesuppe» som forrett, og «rognebladskudd-panna cotta med løvetanngelé» til dessert.

VILL-LØK: Denne finner du i skrenter, kratt og tørrbakker. Tidlig rundt april og mai er bladene myke, men de visner nokså fort utover i sesongen - så vær rask når våren kommer.
Ingredienser til dumplings-deigen:
Ingredienser
-
5 dlhvetemel
-
2 dlvann
Ingredienser til dumplings-fyllet:
Ingredienser
-
400 gkjøttdeig
-
3 feddhvitløk
-
1 stkchilli (hakket)
-
10 stkvill-løk (hakket)
-
3 sssoyasaus
-
0.5 tssalt
-
1 drysspepper
Ingredienser til sausen:
Ingredienser
-
4 sssoyasaus
-
1 ssrisvineddik
-
2 tssukker
-
1 feddhvitløk (hakket)
-
0.5 stkchili (hakket)
-
3 stkvill-løk
-
1 tssesamfrø
Elt deigen til en smidig og elastisk deig.
Blad alle ingrediensene til fyllet sammen.
Blad alle ingrediensene til sausen sammen
Strø mel på benken og kjevle ut deigen til ca 2 mm tykkelse. Lag små sirkler med et glass ca 8 cm diameter.
Fyll med fyllblandingen i midten, brett deigen sammen og klem kanten med fingrene. Varm opp stekepannen med litt olje og brun duplingsene raskt på begge sider.
Hell ca. 1 dl vann og legg på lokk. Når alt vannet er fordampet ta av lokket og stek videre i et par minutter.

KULTURMØTE: Norske nyttevekster møter kinesisk mattradisjon. Ha gjerne flere nyttevekster som tilbehør.