Det marokkanske kjøkken er fullt av farger og smaker, og marokkanske kjøttboller smaker ekstra godt når bålrøyken blander seg med den deilige kryddersmaken.
Å lage marokkanske kjøttboller er enklere enn du kanskje tror. Til denne oppskriften trenger du få ingredienser og lite utstyr, og den går raskt å lage. Når den i tillegg smaker helt himmelsk, er det vel bare å teste den ut?
Ingredienser
-
1 stkrødløk
-
1 bokshakkede tomater
-
300 gramkjøttdeig
-
2 sskrydder (en blanding av gurkemeie, paprikapulver, hvitløkspulver, spisskummen, pepper, persille, koriander og salt)
-
2 stkegg
-
0.5 dlolje til steking
Slik gjør du:
Hakk løken og fres den i litt olje i stekepanna, til den blir blank.
Ha oppi hakkede tomater og la det koke opp.
Tilsett halvparten av krydderet, rør om og la det småkoke et par minutter.
Bland andre halvparten av krydderet med kjøttdeigen og lag små kjøttboller som du putter oppi tomatsausen. La alt småkoke videre til kjøttbollene blir gjennomkokt.
Ha oppi to ferske egg og legg på lokk.
Når eggene er gjennomkokt er maten klar.
Serveres sammen med brød. Bruk gjerne brødbiter som "skje" istedet for bestikk, som marokkanerne gjør!
Tips:
- Lag krydderblandingen hjemme på forhånd og ha i en tett boks, for eksempel vitaminboks eller medisinboks.
- Det kan være lurt å bruke tørket persille og koriander ute på tur, i stedet for ferske urter som vist på bildene.
- Spis gjerne rett fra panna. Da slipper du ekstra oppvask.
- Sjekk gode tips til de beste matlagingsbålene her.
Oppskriften er fra: Youness Amhraoui