Marokkanske kjøttboller

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Det marokkanske kjøkken er fullt av farger og smaker, og marokkanske kjøttboller smaker ekstra godt når bålrøyken blander seg med den deilige kryddersmaken.

Å lage marokkanske kjøttboller er enklere enn du kanskje tror. Til denne oppskriften trenger du få ingredienser og lite utstyr, og den går raskt å lage. Når den i tillegg smaker helt himmelsk, er det vel bare å teste den ut?

Porsjoner
1 porsjon gir ca. 10 kjøttboller

Ingredienser

  • 1 stk
    rødløk
  • 1 boks
    hakkede tomater
  • 300 gram
    kjøttdeig
  • 2 ss
    krydder (en blanding av gurkemeie, paprikapulver, hvitløkspulver, spisskummen, pepper, persille, koriander og salt)
  • 2 stk
    egg
  • 0.5 dl
    olje til steking
Marokkanske kjøttboller

ALT PÅ ETT BRETT: Ingrediensene gjør seg like godt for øyet som for smaksløkene. Med disse få ingrediensene får du en skikkelig god smak av Marokko.

Slik gjør du: 


1

Hakk løken og fres den i litt olje i stekepanna, til den blir blank.

2

Ha oppi hakkede tomater og la det koke opp.

3

Tilsett halvparten av krydderet, rør om og la det småkoke et par minutter.

4

Bland andre halvparten av krydderet med kjøttdeigen og lag små kjøttboller som du putter oppi tomatsausen. La alt småkoke videre til kjøttbollene blir gjennomkokt.

5

Ha oppi to ferske egg og legg på lokk.

6

Når eggene er gjennomkokt er maten klar.

7

Serveres sammen med brød. Bruk gjerne brødbiter som "skje" istedet for bestikk, som marokkanerne gjør!

Marokkanske kjøttboller

BRØD: Marokkanere bruker oftest brød til middagen. Det er vanlig å bruke brødbiter som "skje" istedet for bestikk.

Tips: 

  • Lag krydderblandingen hjemme på forhånd og ha i en tett boks, for eksempel vitaminboks eller medisinboks.
  • Det kan være lurt å bruke tørket persille og koriander ute på tur, i stedet for ferske urter som vist på bildene.
  • Spis gjerne rett fra panna. Da slipper du ekstra oppvask.
  • Sjekk gode tips til de beste matlagingsbålene her.

 

Oppskriften er fra: Youness Amhraoui

Del denne artikkelen