Tibs er en kjøttrett som er vanlig å lage i Eritrea og Etiopia.
Kombiner gjerne med sng og rotsalat, som er en stor del av hverdagen i disse landene.
Ingredienser
-
1 kglammekjøtt, lår
-
2 dlrapsolje
-
2 stkrødløk
-
3 feddhvitløk
-
2 storetomater
-
1 stkrød paprika
-
1 stkgrønn paprika
-
1 stkgul paprika
-
1 stkrød chili
-
2 stkstilker rosmarin
-
1 drysssalt og pepper
Slik gjør du:
Først må alle ingrediensene renses og grovhakkes.
Etterpå skal kjøttet stekes i olje i ca. 15 minutter.
Ta så oppi rødløk og hvitløk i den samme stekepannen. Dette stekes i ca. 6 minutter.
Ta så oppi tomater, paprika og chili. Dette stekes i ca. 3 minutter.
Smak til med salt og svart pepper til slutt.
Fargerikt tilbehør
Sammen med tibs anbefaler kokkelærlingene ved Oslo Voksenopplæring Rotsalat og Sng. Her er det masse smak og farger som komplimenterer retten.
Tilbehøret kan lages klart hjemme eller tilberedes ute.
Rotsalat
Ingredienser
-
2 stkrødbeter
-
2 stkpoteter
-
2 stkgulrøtter
-
2 dlolje
-
1 stksitron
-
1 drysssalt og pepper
Slik gjør du:
Kok alle grønnsakene hver for seg.
Grovhakk de ferdigkokte grønnsakene.
Bland de sammen med sitron, olje, salt og pepper.
Sng
Ingredienser
-
1 stkrødløk
-
1 stktomat
-
6 stkstore chili
-
2 ssolje
-
1 drysssalt
-
0.5 tssort pepper
Slik gjør du:
Skyll og rens alle grønnsakene.
Finhakk løk, tomater og chili. Bland sammen.
Tilsett salt, olivenolje og pepper.
Skjær chiliene på midten og fyll dem med blandingen.
Oppskrift fra: Ernæringskokkene Miriam, Rachel og Selam fra Oslo voksenopplæring Helsfyr har bidratt med oppskriften til turmat-heftet «Turmat fra hele verden«. Les mer om kokkeklassens arbeid her.