Scampi med grønnsaker

Tekst: Stine Pedersen – Foto: Silje Glorvigen

Gambia er et lite land på Afrikas vestkyst som byr på mye spennende mat, deriblant scampi.

Denne retten er lett og næringsrik, og den tar heller ikke lang tid å lage på tur.

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg
    Scampi
  • 1 stk
    løk
  • 3 fedd
    hvitløk
  • 0.5 dl
    olje
  • 1 stk
    rød paprika
  • 1 stk
    gul paprika
  • 1 stk
    grønn paprika
  • 4 stk
    poteter
  • 1 klype
    bladpersille
  • 1 stk
    sitron
  • 1 dryss
    salt og pepper

Slik gjør du:


1

Hvis du har kjøpt scampi med skall, må de renses og skrelles før de skylles i vann.

2

Finhakk grønnsakene og putt dem i en bolle.

3

Varm opp rapsolje i en stekepanne, stek scampiene. La dem steke godt på begge sider i ca. 3 minutter.

4

Kok potetene (uskrelt) i en kjele med vann. Når potetene er ferdigkokt skal de skrelles og skjæres i båter. Deretter stek potetbåtene i en stekepanne og tilsett salt og nykvernet pepper.

5

Stek så grønnsakene i ca. 10 minutter i den samme kjelen.

6

Når grønnsakene er klare, hell grønnsakene over i en form. Putt de ferdigstekte scampiene i den samme formen og bland alt sammen.

7

Pynt med persille og sitronskiver. Velbekomme!

LETT OG SUNN: Ta gjerne med frosne scampi i tursekken og la dem tine underveis. Slik bevarer de holdbarheten og lav temperatur noe lengre.

Tips! Kan serveres med salat, brød eller ris.

Oppskrift fra: Ernæringskokken Isatou Jawara fra Oslo voksenopplæring Helsfyr har bidratt med oppskriften til turmat-heftet «Turmat fra hele verden«. Les mer om kokkeklassens arbeid her.

Del denne artikkelen