Gambia er et lite land på Afrikas vestkyst som byr på mye spennende mat, deriblant scampi.
Denne retten er lett og næringsrik, og den tar heller ikke lang tid å lage på tur.
Ingredienser
-
1 kgScampi
-
1 stkløk
-
3 feddhvitløk
-
0.5 dlolje
-
1 stkrød paprika
-
1 stkgul paprika
-
1 stkgrønn paprika
-
4 stkpoteter
-
1 klypebladpersille
-
1 stksitron
-
1 drysssalt og pepper
Slik gjør du:
Hvis du har kjøpt scampi med skall, må de renses og skrelles før de skylles i vann.
Finhakk grønnsakene og putt dem i en bolle.
Varm opp rapsolje i en stekepanne, stek scampiene. La dem steke godt på begge sider i ca. 3 minutter.
Kok potetene (uskrelt) i en kjele med vann. Når potetene er ferdigkokt skal de skrelles og skjæres i båter. Deretter stek potetbåtene i en stekepanne og tilsett salt og nykvernet pepper.
Stek så grønnsakene i ca. 10 minutter i den samme kjelen.
Når grønnsakene er klare, hell grønnsakene over i en form. Putt de ferdigstekte scampiene i den samme formen og bland alt sammen.
Pynt med persille og sitronskiver. Velbekomme!
Tips! Kan serveres med salat, brød eller ris.
Oppskrift fra: Ernæringskokken Isatou Jawara fra Oslo voksenopplæring Helsfyr har bidratt med oppskriften til turmat-heftet «Turmat fra hele verden«. Les mer om kokkeklassens arbeid her.