Middag 

Scampi med grønnsaker

Publisert – Sist oppdatert 04.01.2022
Tekst: Stine Pedersen – Foto: Silje Glorvigen
Opprinnelse: Gambia 

Gambia er et lite land på Afrikas vestkyst og byr på mye spennende mat, deriblant scampi. Denne retten er lett og næringsrik, og det tar heller ikke lang tid å lage på tur.

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg
    Scampi
  • 1 stk
    løk
  • 3 fedd
    hvitløk
  • 0.5 dl
    olje
  • 1 stk
    rød paprika
  • 1 stk
    gul paprika
  • 1 stk
    grønn paprika
  • 4 stk
    poteter
  • 1 klype
    bladpersille
  • 1 stk
    sitron
  • 1 dryss
    salt og pepper

1

Hvis du har kjøpt scampi med skall må de renses og skrelles, før de skylles i vann.

2

Finhakk grønnsakene og putt dem i en bolle.

3

Varm opp rapsolje i en stekepanne, stek scampiene. La dem steke godt på begge sider i ca. 3 minutter.

4

Kok potetene (uskrelt) i en kjele med vann. Når potetene er ferdigkokt skal de skrelles og skjæres i båter. Deretter stek potetbåtene i en stekepanne og tilsett salt og nykvernet pepper.

5

Stek så grønnsakene i ca. 10 minutter i den samme kjelen.

6

Når grønnsakene er klare, hell grønnsakene over i en form. Putt de ferdigstekte scampiene i den samme formen og bland alt sammen.

7

Pynt med persille og sitronskiver. Velbekomme!

LETT OG SUNN: Ta gjerne med frosne scampi i tursekken, og la de tine underveis. Slik bevarer de holdbarheten og lav temperatur noe lengre.

Tips! Kan serveres med salat, brød eller ris.

Oppskrift fra: Ernæringskokken Isatou Jawara fra Oslo voksenopplæring Helsfyr har bidratt med oppskriften til turmat-heftet «Turmat fra hele verden«. Les mer om kokkeklassens arbeid her.

Del denne artikkelen