Middag 

Keema naan

Tekst: Amy Mir – Foto: Amy Mir

Keema naan er nesten som en form for pakistansk pizza.

Det er en fin og smakfull turmatoppskrift for deg som vil ha noe enkelt! En omnia silikonform er genialt utstyr når du lager keema naan.

Porsjoner

Ingredienser

  • 500 g
    kjøttdeig av okse
  • 3
    egg
  • 3
    vårløk
  • 2
    grønne chili
  • 1 ts
    salt
  • 2 ss
    chapli kebab masala
  • 2 ss
    griljermel
  • 1 ts
    spisskummen frø
  • 1 ts
    garam masala
  • 1 ts
    malt koriander
  • 10 g
    ingefær
  • 0.5 bunt
    frisk koriander
  • 40 g
    revet ost

Forberedelser hjemme:

  • Ha kjøttdeigen i en kjøkkenmaskin. Finhakk ingefær og kjør det lett i en blender sammen med chili (uten frø) og vårløk. Grovhakk koriander. Bland alt sammen og kjør i 10 minutter i kjøkkenmaskinen.
  • Ha kjøttfyllet i en matboks som du kan ta med ut på tur.

KRYDDER: Koriander er ingrediensen som gir denne retten mest fylde og smak!

Oppskrift på naan:

Porsjoner

Ingredienser

  • 50 g
    smeltet smør
  • 3 dl
    varm melk
  • 0.5 dl
    lunkent vann
  • 1
    eggehvite
  • 0.5 pakke
    fersk gjær
  • 450 g
    hvetemel
  • 0.5 ts
    salt
  • 0.5 dl
    olivenolje til elting
  • 1
    eggeplomme
  • 2 dl
    sesamfrø

OMNIA SILIKONFORM: Denne formen er genial til turmat da den fordeler varmen bra. Fukt hendene med olje før du klemmer deigen utover formen.

Ute på tur – slik gjør du:


1

Smelt smøret og varm melken. Smuldre gjæren og bløt den i det lunkne vannet. Kjør alt det flytende i en kjøkkenmaskin mens du tilsetter det tørre litt etter litt. La deigen heve på en trefjøl i minst 15 minutter med plastfolie over på et lunt sted. Ta med deigen ut på tur i en matboks for eks.

2

Fyr opp primus eller stormkjøkken.

3

Fukt hendene med olje og fordel deigen jevnt utover en omnia silikonform. Strø over sesamfrø.

4

Legg kjøttfyll på en sirkel sammen med en klype ost. Legg en ny sirkel over. Klem sammen kantene sånn at du pakker inn kjøttfyllet. Prikk med en gaffel over hele deigen. Pensle med eggeplommen og dekk over med sesamfrø/solsikkefrø/gresskarkjerner.

5

Stek på svak varme til den blir gyllen. Bruk gjerne lokk for å fordele varmen enda bedre.

Oppskriften er fra: Amy Mir i Stavanger Turistforening, også kjent som Ekspedisjonsjenta i sosiale medier.

Les historien til Amy her.

Del denne artikkelen