Pakistansk mat i norsk natur

Publisert
Tekst: Silje Glorvigen – Foto: Amy Mir

Amy Mir, også kjent som «ekspedisjonsjenta», vil vise hva hennes kultur og spennende smaker kan bidra med til den norske turmaten!

– Jeg ønsker å gjøre turmat mer mangfoldig og variert! Bare det å bruke mer urter og mindre salt og pepper vil gjøre at maten smaker mer og bedre. Og det vil jeg at andre skal oppleve, sier Amy.

VIL INSPIRERE: Amy ønsker å inspirere andre der ute til å ta med det pakistanske kjøkkenet ut på tur.

Amy startet selv med friluftsliv som 17 åring og tre år senere tok hun sin aller første skitur. Hun ble raskt bitt av basillen og har lenge jobbet som turleder hos Stavanger Turistforening. Nå  jobber Amy aktivt med å få andre med innvandrerbakgrunn ut på tur. Hun ønsker å videreformidle den mestringen hun føler gjennom friluftslivet med andre.

En balanse mellom ekspedisjoner og hygge

Amy er en engasjert dame som elsker å ta fatt på nye og krevende utfordringer. Derfor har ordet «tur» for Amy lenge vært forbundet med nettopp det å begi seg ut på ekspedisjoner og lange turer.

– Jeg har alltid latt meg selv trigge av hårete mål, der jeg har utfordret min fysiske og mentale styrke over en lengre periode. Heldigvis har jeg funnet en helt ny måte å gå turer på, der fokuset er kos og hygge, forteller Amy.

Nå i senere tid har hun fått opp øynene for turmat og den verdien det kan ha for en god turopplevelse. 

MYE URTER: Pakistansk matkultur er kjent for sin markante smak av urter.

Turmat er et viktig samlingspunkt for mange – på vers av kulturer. Amy håper å kunne vise fram hva hennes matkultur kan gjøre for den norske turkulturen.

– Jeg ønsker å bruke min matkultur til å vise at turmat kan være mangfoldig og variert, som kan bidra til kos og hygge i den norske naturen! forteller Amy. 

Amy jobber med en bok om pakistansk turmat – til inspirasjon til alle som ønsker å ta med seg det pakistanske kjøkkenet ut på tur det kommende året.

– Men jeg må understreke at jeg ikke er ferdig med ekspedisjonene mine riktig enda, smiler Amy.

 

Har du lyst til å teste pakistansk turmat? Se oppskrift på keeman naan på primus her!

Del denne artikkelen