
Polo er en matrett som finnes over hele Sentral-Asia, inkludert Kasakhstan, Kirgisistan, Usbekistan, Turkmenistan, Tadsjikistan og deler av det nordvestlige Kina.
Polo er en sentralasiatisk variant av pilaff som lages mye i Midtøsten og persiske områder. De ulike områdene har sine egne varianter.
Denne varianten er fra iugurene, som er en muslimsk minoritetskultur med tyrkisk avstamming, bosatt i vestlige deler av Kina. Retten serveres ofte med flatbrød, yoghurt og salat med eddikdressing.
Ingredienser
-
1 koppolje
-
1.5 kgkyllinglår (eller lam)
-
1 stkstor gul løk, hakket
-
1 kggulrøtter, hakket
-
3 koppervann
-
3 kopperris
-
1 tsspisskummen
-
1 klypesalt
Slik gjør du:
Varm olje i en stor kjele og stek kyllingen til den er brunet.
Tilsett den hakkede løken i kjelen og stek til den er gjennomsiktig.
Tilsett de hakkede gulrøttene.
Ha vann, spisskummen og litt salt i kjelen, og kok kylling og grønnsaker på lav varme i 15-20 minutter.
Tilsett ris, ha på lokk og kok videre på lav varme i ytterligere 30 minutter.
Server gjerne med salat, flatbrød og naturell yoghurt.
Oppskriften er fra: Vinterbro Speidergruppe.
Se også oppskrift på pilau fra Tanzania, som er en annen variant av denne risretten.
Informasjon om iugurene er hentet fra Store Norske Leksikon.

IUGURENE bruker ofte kylling eller lam i denne retten.