
Couscous er den nordafrikanske utgaven av pasta – bittesmå kuler av semulegryn som sveller i vann og brukes som basis for en rekke retter.
Denne retten er rask og enkel å lage, med masse smak av grønnsaker og krydder. Her topper vi det hele med et solid innslag av norsk skogsopp!
Turmat fra hele verden – en bro mellom internasjonal matkultur og norsk turkultur.
Finn flere oppskrifter på turmat fra hele verden på turmat.no.
Ingredienser
- 
								200 ggresskar (gjerne flaskegresskar) i terninger
 - 
								200 gsquash i terninger
 - 
								200 gkålrot i terninger
 - 
								2 stkhakket løk
 - 
								1 stkgulrot i terninger
 - 
								2 feddhvitløk, finhakket
 - 
								1 bokshermetiske tomater
 - 
								1 bokshermetiske kikerter
 - 
								1 buntkoriander
 - 
								500 gskogsopp, skjær i biter på 1-2 cm
 - 
								1 dlsmør eller nøytral olje til steking
 - 
								400 gcouscous
 
Slik gjør du:
Lag couscous som angitt på pakken og sett til side.
Stek løk og hvitløk i 5-6 minutter før du tilsetter de andre grønnsakene. Stek så videre på svak varme til grønnsakene blir møre. Bland i tomatboksen og kikertene.
Kutt stilker og halvparten av korianderbladene og ha oppi grønnsaksblandingen. Legg den andre halvparten av korianderbladene til side.
Stek soppen på sterk varme i stekepanna, i smør eller nøytral olje. Bland sammen med grønnsakene.
Server en stor skje couscous i en bolle og legg så på en like stor skje med saus-blandingen. Serveres rykende varm.
Dryss over ferske korianderblader. 
Tips:
- Kutt grønnsaker og kok couscousen hjemme på forhånd. Så er det bare å varme opp og koke maten ute på tur.
 - Lag din egen variant av grønnsakssausen og putt oppi alt du liker.
 
Oppskriften er utviklet av Vegetar Expressen. Se mer om prosjektet her.
			        EN SMAK av det nord-afrikanske kjøkken og norsk skog. Her har vi brukt kantarell, men velg den soppen du liker best.

