
Couscous er den nordafrikanske utgaven av pasta – bittesmå kuler av semulegryn som sveller i vann og brukes som basis for en rekke retter.
Denne retten er rask og enkel å lage, med masse smak av grønnsaker og krydder. Her topper vi det hele med et solid innslag av norsk skogsopp!
Ingredienser
-
1 stor bitgresskar (gjerne flaskegresskar) i terninger
-
1 stor bitsquash i terninger
-
1 stor bitkålrot i terninger
-
2 stkhakket løk
-
1 stkgulrot i terninger
-
2 feddhvitløk, finhakket
-
1 bokshermetiske tomater
-
1 bokshermetiske kikerter
-
1 buntkoriander
-
1 kgskogsopp, skjær i biter på 1-2 cm
-
1 dlsmør eller nøytral olje til steking
Slik gjør du:
Lag couscous som angitt på pakken og sett til side.
Stek løk og hvitløk i 5-6 minutter før du tilsetter de andre grønnsakene. Stek så videre på svak varme til grønnsakene blir møre. Bland i tomatboksen og kikertene.
Kutt stilker og halvparten av korianderbladene og ha oppi grønnsaksblandingen. Legg den andre halvparten av korianderbladene til side.
Stek soppen på sterk varme i stekepanna, i smør eller nøytral olje. Bland sammen med grønnsakene.
Server en stor skje couscous i en bolle og legg så på en like stor skje med saus-blandingen. Serveres rykende varm.
Dryss over ferske korianderblader.
Tips:
- Kutt grønnsaker og kok couscousen hjemme på forhånd. Så er det bare å varme opp og koke maten ute på tur.
- Lag din egen variant av grønnsakssausen og putt oppi alt du liker.
Oppskriften er utviklet av Vegetar Expressen. Se mer om prosjektet her.

EN SMAK av det nord-afrikanske kjøkken og norsk skog. Her har vi brukt kantarell, men velg den soppen du liker best.