Couscous med skogsopp

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Kasper Fosser

Couscous er den nordafrikanske utgaven av pasta – bittesmå kuler av semulegryn som sveller i vann og brukes som basis for en rekke retter.

Denne retten er rask og enkel å lage, med masse smak av grønnsaker og krydder. Her topper vi det hele med et solid innslag av norsk skogsopp!

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 stor bit
    gresskar (gjerne flaskegresskar) i terninger
  • 1 stor bit
    squash i terninger
  • 1 stor bit
    kålrot i terninger
  • 2 stk
    hakket løk
  • 1 stk
    gulrot i terninger
  • 2 fedd
    hvitløk, finhakket
  • 1 boks
    hermetiske tomater
  • 1 boks
    hermetiske kikerter
  • 1 bunt
    koriander
  • 1 kg
    skogsopp, skjær i biter på 1-2 cm
  • 1 dl
    smør eller nøytral olje til steking

Slik gjør du: 


1

Lag couscous som angitt på pakken og sett til side.

2

Stek løk og hvitløk i 5-6 minutter før du tilsetter de andre grønnsakene. Stek så videre på svak varme til grønnsakene blir møre. Bland i tomatboksen og kikertene.

3

Kutt stilker og halvparten av korianderbladene og ha oppi grønnsaksblandingen. Legg den andre halvparten av korianderbladene til side.

4

Stek soppen på sterk varme i stekepanna, i smør eller nøytral olje. Bland sammen med grønnsakene.

5

Server en stor skje couscous i en bolle og legg så på en like stor skje med saus-blandingen. Serveres rykende varm.
Dryss over ferske korianderblader.

Tips: 

  • Kutt grønnsaker og kok couscousen hjemme på forhånd. Så er det bare å varme opp og koke maten ute på tur.
  • Lag din egen variant av grønnsakssausen og putt oppi alt du liker.

 

Oppskriften er utviklet av Vegetar Expressen. Se mer om prosjektet her. 

 

EN SMAK av det nord-afrikanske kjøkken og norsk skog. Her har vi brukt kantarell, men velg den soppen du liker best.

Del denne artikkelen