Middag 

Lammekjøtt med bønner

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Hilde Grøtte

Lam blir spist i alle verdenshjørner. Her er en oppskrift fra Tyrkia, som passer fint i den kalde årstiden.

Porsjoner

Ingredienser

  • 900 gram
    lammekjøtt av bog eller lår, kuttet i terninger
  • 300 gram
    hvite bønner
  • 200 gram
    løk, finhakket
  • 3 fedd
    hvitløk, knust
  • 2 ss
    tomatpuré
  • 5 ss
    olivenolje
  • 1
    paprika
  • 1 rød
    chili
  • 12 dl
    lammekraft
  • 1 klype
    salt og pepper
  • 1 håndfull
    finhakket persille

Slik gjør du: 


1

Brun kjøttet gyllent i en panne. Sett til side.

2

Fres løk, paprika og chili et par minutter i en gryte.

3

Tilsett hvitløk og tomatpuré. Fyll opp med kraft og kjøtt og la det småkoke i ca. 30 minutter.

4

Tilsett bønner når kjøttet er mørt og smak til med salt og pepper.

5

Ha over finhakket persille og server med ris og tzatziki.

Tips: 

  • Bløtlegg og kok bønnene hjemme før turen, eller bruk hermetiske bønner.
  • Du kan også steke og koke kjøttet ferdig hjemme, og gjøre retten ferdig med grønnsaker og bønner ute på tur.
  • Bruk gjerne denne oppskriften på tzatziki med tang og tare.

 

Oppskriften er fra: Ernæringskokken Dilek Eroyter fra Oslo voksenopplæring Helsfyr. Oppskriften er hentet fra boka «Verdens beste lam» utgitt av Oslo Voksenopplæring Helsfyr/Kolofon forlag 2018.

SERVER gjerne ris og tzatziki til denne lammegryta.

Del denne artikkelen