Tzatziki med tang og tare

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud
Hellas 

Tzatziki er en selvfølgelig del av et gresk måltid, og spises som tilbehør til nesten alt. Hovedingrediensene er agurk og yoghurt. Hva med å prøve en variant med tang og tare?

Visste du at mange av de vanlige tang- og tareartene langs kysten er spiselige? Og at det smaker kjempegodt? I denne tzatzikien er det butare eller blæretang som er anbefalt. Flere andre arter er både næringsrike og velsmakende. Prøv da vel!

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 ts
    tørket knust butare - eller 5 ganger så mye fersk hakket blæretang
  • 1 stk
    agurk
  • 2 dl
    matyoughurt
  • 1 fedd
    hvitløk (finhakket)
  • 0.5 stk
    lime
  • 1 ts
    fersk mynte (finhakket)

Slik gjør du: 


1

Rasp agurken og hell av noe av saften.

2

Bland raspet agurk med yoghurten, tang/tare, mynte, hvitløk og saften av lime i en bolle.

3

Ferdig!

Om tang og tare i denne retten:

  • Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.
  • Både fersk og tørket tang benyttes. Velger en tørket tang/tare: bruk 1/5 av mengden.
  • Tørket tang/tare gir retten lengre holdbarhet enn bruk av fersk.

 

Oppskriften er fra: Ting med Tang, tingmedtang.no, i samarbeid med Norges sopp- og nyttevekstforening.

ENKELT: Med noen få ingredienser får du en god smak av Middelhavet. I Hellas spiser man tzatziki daglig.

Del denne artikkelen