Tzatziki er en selvfølgelig del av et gresk måltid, og spises som tilbehør til nesten alt. Hovedingrediensene er agurk og yoghurt. Hva med å prøve en variant med tang og tare?
Visste du at mange av de vanlige tang- og tareartene langs kysten er spiselige? Og at det smaker kjempegodt? I denne tzatzikien er det butare eller blæretang som er anbefalt. Flere andre arter er både næringsrike og velsmakende. Prøv da vel!
Porsjoner
Ingredienser
-
1 tstørket knust butare - eller 5 ganger så mye fersk hakket blæretang
-
1 stkagurk
-
2 dlmatyoughurt
-
1 feddhvitløk (finhakket)
-
0.5 stklime
-
1 tsfersk mynte (finhakket)
Slik gjør du:
1
Rasp agurken og hell av noe av saften.
2
Bland raspet agurk med yoghurten, tang/tare, mynte, hvitløk og saften av lime i en bolle.
3
Ferdig!
Om tang og tare i denne retten:
- Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.
- Både fersk og tørket tang benyttes. Velger en tørket tang/tare: bruk 1/5 av mengden.
- Tørket tang/tare gir retten lengre holdbarhet enn bruk av fersk.
Oppskriften er fra: Ting med Tang, tingmedtang.no, i samarbeid med Norges sopp- og nyttevekstforening.