Couscous er den nordafrikanske utgaven av pasta – bittesmå kuler av semulegryn som sveller i vann og brukes som basis for en rekke retter.
Denne retten er rask og enkel å lage, med masse smak av grønnsaker og krydder. Her topper vi det hele med et solid innslag av norsk skogsopp!
Ingredienser
-
1 stor bitgresskar (gjerne flaskegresskar) i terninger
-
1 stor bitsquash i terninger
-
1 stor bitkålrot i terninger
-
2 stkhakket løk
-
1 stkgulrot i terninger
-
2 feddhvitløk, finhakket
-
1 bokshermetiske tomater
-
1 bokshermetiske kikerter
-
1 buntkoriander
-
1 kgskogsopp, skjær i biter på 1-2 cm
Slik gjør du:
Lag couscous som angitt på pakken og sett til side.
Stek løk og hvitløk i 5-6 minutter før du tilsetter de andre grønnsakene. Stek så videre på svak varme til grønnsakene blir møre. Bland i tomatboksen og kikertene.
Kutt stilker og halvparten av korianderbladene og ha oppi grønnsaksblandingen. Legg den andre halvparten av korianderbladene for seg.
Stek soppen på sterk varme, først med nøytral olje, så med litt smør. Du kan gjøre det i stekepannen, men også bake i ovnen. Bland sammen med grønnsakene.
Serveres med en stor skje couscous i en bolle og legg så på en like stor skje med saus-blandingen. Serveres rykende varm.
Dryss over ferske korianderblader.
Tips:
- Kutt grønnsaker og kok couscousen hjemme på forhånd. Så er det bare å varme opp og koke maten ute på tur.
- Lag din egen variant av grønnsakssausen og putt oppi alt du liker.
Oppskriften er utviklet av Vegetar Expressen. Se mer om prosjektet her.