Drikke 

Marokkansk myntete

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Kasper Fosser, Mari Kolbjørnsrud

Marokkansk myntete har blitt drukket i hundrevis av år og er fortsatt populær, både i Marokko og i Europa.

Mynte er et tegn på gjestfrihet i Marokko. Den tradisjonelle teen brygges i en høy, vakker tekanne av stål, kobber eller sølv, og serveres oftest i spesifikke små teglass. Marokkanere lager skum på toppen ved å helle teen høyt over glasset. Mange synes teen smaker bittert, og derfor er det vanlig med store mengder sukker i teen. Et godt alternativ er å bruke honning.

Porsjoner
1 porsjon gir en tekopp

Ingredienser

  • 3 ss
    grønn te
  • 1 neve
    fersk mynte
  • 2 ts
    honning
  • 5 dl
    vann

FRISK OG SØT: I Marokko drikkes myntete året rundt, og er uunnværlig til frokosten.

Slik gjør du: 


1

Ha te og litt vann (ca. 1 dl) i tekanna og kok opp.

2

Når vannet er kokt, helles det ut. Dette er for å skille ut den mest bitre smaken på teen.

3

Fyll opp kanna med vann igjen, sammen med mynte, og kok opp.

4

Når vannet koker; ta kjelen av varmen og la stå å trekke i ca. 5 minutter.

5

Teen avkjøles til riktig temperatur ved gjentatte ganger å fylle et glass/kopp som helles tilbake i tekanna.

6

Tilsett honning (eller sukker) før servering. Serveres i glass/kopp, gjerne med en kvast mynte i.

SKUM: For å få skum på toppen, helles teen i en stråle høyt over glasset/koppen, kanskje opptil en meter. Dette krever trening. Prøv da vel!

Tips:

  • Om du ikke har marokkansk tekanne, kan du bruke en helt ordinær kaffekjele (uten kaffesmak).

Oppskriften er fra: Youness Amhraoui, Sæteren Gård/DNT Oslo og Omegn

Del denne artikkelen