Marokkansk myntete har blitt drukket i hundrevis av år og er fortsatt populær, både i Marokko og i Europa.
Mynte er et tegn på gjestfrihet i Marokko. Den tradisjonelle teen brygges i en høy, vakker tekanne av stål, kobber eller sølv, og serveres oftest i spesifikke små teglass. Marokkanere lager skum på toppen ved å helle teen høyt over glasset. Mange synes teen smaker bittert, og derfor er det vanlig med store mengder sukker i teen. Et godt alternativ er å bruke honning.
Ingredienser
-
3 ssgrønn te
-
1 nevefersk mynte
-
2 tshonning
-
5 dlvann
Slik gjør du:
Ha te og litt vann (ca. 1 dl) i tekanna og kok opp.
Når vannet er kokt, helles det ut. Dette er for å skille ut den mest bitre smaken på teen.
Fyll opp kanna med vann igjen, sammen med mynte, og kok opp.
Når vannet koker; ta kjelen av varmen og la stå å trekke i ca. 5 minutter.
Teen avkjøles til riktig temperatur ved gjentatte ganger å fylle et glass/kopp som helles tilbake i tekanna.
Tilsett honning (eller sukker) før servering. Serveres i glass/kopp, gjerne med en kvast mynte i.
Tips:
- Om du ikke har marokkansk tekanne, kan du bruke en helt ordinær kaffekjele (uten kaffesmak).
Oppskriften er fra: Youness Amhraoui, Sæteren Gård/DNT Oslo og Omegn