Pestoboller

Tekst: Maren Melhus Gylland, Silje Glorvigen – Foto: Pernille Balslev

Pestoboller – høres ikke det godt ut? Dette er en enkel rett å tilberede på tur, og den består av bare fire ingredienser.

Er du på jakt etter enkel turmat som metter godt, er pestoboller midt i blinken! Du trenger heller ikke pakke sekken full av utstyr for å lage dem.

 

Porsjoner
1 porsjon gir 4 snurrer til hver

Ingredienser

  • 1 stk
    ferdig pizzadeig
  • 0.5
    glass pesto
  • 0.5
    boks fetaost
  • 1
    pose ruccola til pynt

Slik gjør du:


1

Rull ut deigen og smør på pesto slik at det dekker hele deigen.

2

Fordel små, knuste biter med fetaost jevnt utover deigen.

3

Ha på ønsket mengde ruccola før du ruller deigen sammen til en pølse. HUSK: Rull deigen stramt fra den ene langsiden.

4

Kutt opp biter som er ca 2 cm tykke. Legg pesto-bollene i stekepannen. Vær tålmodig og stek på svak varme slik at de ikke svir seg.

Pestoboller: enkel og god turmat

Tips:

  • Hvis det er veldig kaldt eller du vil gjøre det enkelt, forbereder du pestobollene før du drar på tur. Legg dem i en boks, og på den måten er de klare til å legges i panna når du har slått leir.
  • Steker du på bål, legg panna over glørne og snu jevnlig slik at det ikke svir seg.
  • Lær mer om gode bål til matlaging her 
  • Lær mer om stormkjøkken og brennere her. 

Del denne artikkelen