Middag 

Mulah kudueah – kjøtt og gresskar fra Sudan

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Kasper Fosser

Mulah kudueah er en enkel kjøttgryte med gresskar, løk og tomat som regnes for å være Sør-Sudans nasjonalrett.

Kutter man opp før man går hjemmefra, blir det en rask og god middag på tur som passer like godt på bål som på primus.

Porsjoner

Ingredienser

  • 500 g
    kjøtt fra okse, lam eller geit
  • 4
    løk
  • 300 g
    gresskar
  • 4
    tomater
  • 1 dæsj
    olje (til steking)
  • 1 dryss
    salt (smak til)

RETTEN er enkel å lage. Alt surres i en og samme panne.

Slik gjør du:


1

Skjær kjøttet i terninger. Finhakk løken. Varm olje i en gryte. Ha i løk og stek til den er gyllen. Ha i kjøttet og rør godt. Tilsett tomater når kjøttet er gyllent. Ha i salt og litt vann og la alt koke til kjøttet er mørt.

2

Skrell av skallet på gresskaret og del det opp i små biter. Kok gresskaret en stund for seg, 10-15 minutter, og ha det så i kjøttgryta. La retten småkoke et par minutter.

3

Serveres med ris, assida (maisgrøt) eller brød.

PRØV deg på Sø-Sudans nasjonalrett, Mulah kudueah.

Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Speiderne sin aktivitetsbank.

Del denne artikkelen