Madagaskars kjøkken byr på et arsenal av aromatiske smaker inspirert av blant annet arabisk, fransk, kinesisk og indisk kultur.
I denne enkle og raske fiskeretten bruker vi typisk gassiske ingredienser som kokosmelk, karri og tomater. Grønnsakene kan kuttes opp før man går hjemmefra, og suppen skal bare koke i en 5 minutters tid. Perfekt som turmat!
Porsjoner
Ingredienser
-
1 kgfisk med fast kjøtt
-
4 sssoyaolje
-
2løk
-
1kløyvet hvitløk
-
2tomater
-
1 bokskokosmelk
-
1 sskarri
Slik gjør du:
1
Vask fisken godt og skjær filetene i tynne skiver.
2
Skjær tomatene og løken i skiver, bland det med hvitløken i varm soyaolje.
3
Ha fisken i denne blandingen og tilsett kokosmelk og karri. La det koke i cirka 5 min.
4
Smak til med salt.
Tips:
Eksempel på fisker med fast kjøtt er breiflabb, steinbit, brosme og lake.
Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Speiderne sin aktivitetsbank