Gassisk fisk med kokosmelk

Tekst: Silje Rønneberg Hogstad – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Madagaskars kjøkken byr på et arsenal av aromatiske smaker inspirert av blant annet arabisk, fransk, kinesisk og indisk kultur.

I denne enkle og raske fiskeretten bruker vi typisk gassiske ingredienser som kokosmelk, karri og tomater. Grønnsakene kan kuttes opp før man går hjemmefra, og suppen skal bare koke i en 5 minutters tid. Perfekt som turmat!

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg
    fisk med fast kjøtt
  • 4 ss
    soyaolje
  • 2
    løk
  • 1
    kløyvet hvitløk
  • 2
    tomater
  • 1 boks
    kokosmelk
  • 1 ss
    karri

Slik gjør du:


1

Vask fisken godt og skjær filetene i tynne skiver.

2

Skjær tomatene og løken i skiver, bland det med hvitløken i varm soyaolje.

3

Ha fisken i denne blandingen og tilsett kokosmelk og karri. La det koke i cirka 5 min.

4

Smak til med salt.

DELIKAT: Karri gir en nydelig gul farge til retten.

Tips:

Eksempel på fisker med fast kjøtt er breiflabb, steinbit, brosme og lake.

 

Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Speiderne sin aktivitetsbank

Del denne artikkelen