Srilankisk grønnsakssuppe

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

På Sri Lanka vokser krydder som gurkemeie og pepper nesten overalt. Denne suppa gir deg en smak av dette landet i Indiahavet.

Porsjoner

Ingredienser

  • 150 g
    potet
  • 100 g
    purre
  • 40 g
    rødløk
  • 100 g
    stangselleri
  • 150 g
    gulrot
  • 100 g
    hodekål
  • 75 g
    aspargesbønner
  • 1 l
    vann
  • 50 g
    røde linser
  • 3 fedd
    hvitløk (finhakket)
  • 0.5 ss
    tomatpurè
  • 2 stk
    tomat
  • 3 ss
    rapsolje
  • 0.5 ts
    malt gurkemeie
  • 1 klype
    salt
  • 1 ts
    malt koriander
  • 0.5 ts
    malt spisskummen
  • 0.5 ts
    malt sort pepper

Slik gjør du:


1

Kutt grønnsakene i biter og skyll linsene i kaldt vann.

2

Surr grønnsakene i en kjele med olje i cirka 5 minutter på lav varme.

3

Tilsett linsene, tomatpuré, litt salt og halvparten av krydderet, og rør godt sammen.

4

Hell over vannet og la alt koke i 20-25 minutter under lokk.

5

Smak til med salt og krydder.

VARM OG SPICY: På en hustrig høst- eller vinterdag passer denne suppa perfekt. De gode grønnsakene og linsene metter og krydderet gir ekstra varme til suppa.

Oppskriften er fra: 

Aninthika Sivakumar og Jayamali Jayasinghe, kokkelærlinger ved Oslo Voksenopplæring Helsfyr.

Suppa ble laget og servert på Flerkulturell Friluftsfest ved Sognsvann i Oslo i september 2023. Her kan du lese mer om serveringen ved arrangementet. 

Del denne artikkelen