
På Sri Lanka vokser krydder som gurkemeie og pepper nesten overalt. Denne suppa gir deg en smak av dette landet i Indiahavet.
Ingredienser
-
150 gpotet
-
100 gpurre
-
40 grødløk
-
100 gstangselleri
-
150 ggulrot
-
100 ghodekål
-
75 gaspargesbønner
-
1 lvann
-
50 grøde linser
-
3 feddhvitløk (finhakket)
-
0.5 sstomatpurè
-
2 stktomat
-
3 ssrapsolje
-
0.5 tsmalt gurkemeie
-
1 klypesalt
-
1 tsmalt koriander
-
0.5 tsmalt spisskummen
-
0.5 tsmalt sort pepper
Slik gjør du:
Kutt grønnsakene i biter og skyll linsene i kaldt vann.
Surr grønnsakene i en kjele med olje i cirka 5 minutter på lav varme.
Tilsett linsene, tomatpuré, litt salt og halvparten av krydderet, og rør godt sammen.
Hell over vannet og la alt koke i 20-25 minutter under lokk.
Smak til med salt og krydder.

VARM OG SPICY: På en hustrig høst- eller vinterdag passer denne suppa perfekt. De gode grønnsakene og linsene metter og krydderet gir ekstra varme til suppa.
Oppskriften er fra:
Aninthika Sivakumar og Jayamali Jayasinghe, kokkelærlinger ved Oslo Voksenopplæring Helsfyr.
Suppa ble laget og servert på Flerkulturell Friluftsfest ved Sognsvann i Oslo i september 2023. Her kan du lese mer om serveringen ved arrangementet.