Tinolang manok – Filippinsk kyllingsuppe

Publisert – Sist oppdatert 16.03.2021
Tekst: Anne Lynn Gelacio Lobo – Foto: Anne Lynn Gelacio Lobo

Vi har fulgt Anne Lynn Gelacio Lobo (aka @gulingpaatur) en liten stund på Instagram. Hun har disket opp med deilige filippinske retter på tur sammen med mann og barn.

Tinolang manok har ikke så mange ingredienser som gjør det enkelt å ha det med på tur.

Porsjoner

Ingredienser

  • 2 ss
    olje til steking
  • 1 stk
    gul løk
  • 1 stk
    kinesisk hvitløk
  • 60 gr
    ingefær
  • 2 dl
    vann
  • 0.5 dl
    fiskesaus
  • 1 stk
    terning med kyllingkraft
  • 1 stk
    hjertesalat
  • 1 kg
    kylling
  • 1 stk
    chilli
  • 1 pk
    ris

1

Kutt grønnsaker hjemme før du drar på tur. Ha de i en boks.

2

Kok risen. På tur har vi boil-in-bag jasminris! Vi pleier å koke vannet, har i risen og lar det trekke. Når suppa er ferdig varmer vi den igjen til risen er ferdig kokt.

3

Start med å steke ingefæren i olje i ca. ett minutt.

4

Ha i løken og stek til løken er blank.

5

Ha i hvitløken rør så det ikke blir brent og brun kyllingen (trenger ikke å bli gjennomstekt). Ha i vann slik at du dekker kyllingen og la det koke. Ha i kyllingkraft/buljong. Jeg pleier å ta av skummet som kommer opp på overflaten med en skje. Smak til med fiskesaus. Gjennomkok kyllingen.

6

Til slutt legger du grønnsakene på toppen av suppa og tar gryta vekk fra primusen.

7

Ha i hakket vietnamesisk chili hvis du vil ha den sterk.

Foto: Anne Lynn Gelacio Lobo

Vi pleier å kutte hvitløk, ingefær og løk på forkant også sparer jeg noe som barna kan kutte som aktivitet. Jeg synes det er viktig for barna å kjenne på at de bidrar og mestrer.

Vi foretrekker kylling med bein for kraftens skyld, men hadde det vært en langtur hadde vi valgt kyllingfilet.

Del denne artikkelen