Tcharmila er en klassisk marokkansk rett som består av få, enkle ingredienser og er ideell både for tursekken og lommeboka.
Tcharmila er en varm tomat- og paprikasalsa laget med tomater, løk, hvitløk, paprika, krydder og olivenolje. Oppskriften har vi fått fra kokken Jamilla El Haddaoui, som sier dette om retten:
«Denne retten brukes som en baserett. Den kan nytes som den er med godt brød og olivenolje, eller man kan kakke noen egg oppi og vipps så har du en middag- eller lunsjrett full av protein. Hjemme hos mine foreldre har denne salaten vært obligatorisk til stekt og ovnsbakt fisk. Sødmen fra tomatene lar tankene gå til Middelhavet. «
Ingredienser
-
3løk, finhakket
-
3hvitløksfedd, finhakket
-
5 ssolivenolje
-
2røde paprika, grovhakket
-
0.5 tssalt
-
0.5 tssort pepper, malt
-
0.5 tsingefær, malt
-
0.5 tschiliflak
-
0.5 tsgurkemeie
-
2laurbærblader
-
4tomater, uten skinn og finhakket
-
1 dlvann
-
4 ssfrisk koriander, finhakket (eller 1 ts tørket oregano)
Slik gjør du:
Skjær opp grønnsakene som angitt.
Fres løk og hvitløk i en stekepanne med olivenolje i 5 minutter.
Tilsett deretter paprika, salt og alt av krydder. Rør om. Tilsett så tomater, og la alt frese i 5 minutter under omrøring.
Tilsett deretter vann og la retten koke under lokk i 10 minutter, mens du rører om av og til. Tilsett mer vann om nødvendig.
Dryss deretter over finhakket koriander eller tørket oregano. La gryta surre i enda 5 minutter før servering.
Oppskriften er fra: Jamilla El Haddaoui, som står bak instagramkontoen jamillas_food og kokeboka Jamillas marokkanske mat.