Middag 

Tandoori grillkylling med pastasalat

Publisert
Tekst: Stine Pedersen – Foto: Silje Glorvigen
Opprinnelse: Pakistan 

Denne Pakistanske retten er den perfekte grillmaten. Mariner gjerne kylling dagen før og la den ligge i kjøleskapet over natten for å få mest smak. Da kan kyllingen pakkes rett i tursekken – klar for bålet!

Pakistan og India grenser til hverandre og har mange felles mattradisjoner, men kjøtt og kylling en noe større del av kostholdet i Pakistan.

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg
    kyllinglår
  • 100 g
    tyrkisk yoghurt
  • 2 stk
    lime (presset)
  • 3 ss
    olivenolje
  • 1 ss
    ingefær og hvitløk (finhakket)
  • 1 ts
    grønn chili (finhakket)
  • 1 ss
    grønn papaya (finhakket)
  • 1 ss
    tandoori masala
  • 0.5 ss
    rød chili pepper
  • 0.5 ts
    gurkemeie
  • 1 ss
    garam masala
  • 2 ss
    grønn koriander
  • 0.5 ts
    svart pepper
  • 1 dryss
    salt (etter ønske)

1

Bland sammen tyrkisk yoghurt, limesaft, ingefær, hvitløk, grønn chili og grønn papaya i en bolle. Tilsett alle krydder i yoghurtblandingen og bland sammen godt.

2

Ha kyllinglårene i blandingen. Pass på at kyllingen blir godt dekket av blandingen. La kyllingen ligge i marinaden i to timer eller over natta.

3

Når kyllingen er ferdig marinert, pensler du den med olivenolje. Grill kyllingen.

4

Pynt den ferdige kyllingen med koriander.

POPULÆRT: Pastasalat er populært både i Norge og Pakistan. Den passer perfekt til Tandoori grillkylling og kan også spises til lunsj (matpakke)

Pastasalat

Porsjoner

Ingredienser

  • 250 g
    pasta
  • 1 stk
    agurk
  • 0.5 stk
    isbergsalat
  • 1 stk
    rød paprika
  • 1 stk
    rødløk
  • 1 boks
    mais
  • 1 boks
    røde bønner
  • 2 stk
    epler
  • 100 g
    valnøtter
  • 100 g
    rosiner
  • 1 dryss
    salt og pepper (ønskelig mengde)
  • 2 ss
    olivenolje
  • 1 ts
    fersk dill
  • 1 stk
    lime
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 3 dl
    seterrømme

1

Kok pasta i en kjele etter anvisning på pakken.

2

Sil pastaen og la den avkjøle, hell den over i en stor bolle. Tilsett litt olivenolje i pastaen og bland sammen.

3

Vask alle grønnsakene og eplene, kutt de på et skjærebrett i mindre biter. Hell bitene over i bollen med pastaen og bland godt

4

Tilsett hakkete valnøtter og rosiner. Smak til med salt og pepper og tilsett seterrømme og lime, bland sammen.

5

Server med grillet tandori-kylling.

Oppskrift fra: Ernæringskokken Hayat fra Oslo voksenopplæring Helsfyr har bidratt med oppskriften til turmat-heftet «Turmat fra hele verden«. Les mer om kokkeklassens arbeid her.

Del denne artikkelen