Denne pakistanske retten er den perfekte grillmaten. Mariner gjerne kylling dagen før og la den ligge i kjøleskapet over natten for å få mest smak. Da kan kyllingen pakkes rett i tursekken – klar for bålet!
Pakistan og India grenser til hverandre og har mange felles mattradisjoner. Kjøtt og kylling er imidlertid en noe større del av kostholdet i Pakistan.
Ingredienser
-
1 kgkyllinglår
-
100 gtyrkisk yoghurt
-
2 stklime (presset)
-
3 ssolivenolje
-
1 ssingefær og hvitløk (finhakket)
-
1 tsgrønn chili (finhakket)
-
1 ssgrønn papaya (finhakket)
-
1 sstandoori masala
-
0.5 ssrød chili pepper
-
0.5 tsgurkemeie
-
1 ssgaram masala
-
2 ssgrønn koriander
-
0.5 tssvart pepper
-
1 drysssalt (etter ønske)
Slik gjør du:
Bland sammen tyrkisk yoghurt, limesaft, ingefær, hvitløk, grønn chili og grønn papaya i en bolle. Tilsett alle krydder i yoghurtblandingen og bland sammen godt.
Ha kyllinglårene i blandingen. Pass på at kyllingen blir godt dekket av blandingen. La kyllingen ligge i marinaden i to timer eller over natta.
Når kyllingen er ferdig marinert, pensler du den med olivenolje. Grill kyllingen.
Pynt den ferdige kyllingen med koriander.
Pastasalat
Ingredienser
-
250 gpasta
-
1 stkagurk
-
0.5 stkisbergsalat
-
1 stkrød paprika
-
1 stkrødløk
-
1 boksmais
-
1 boksrøde bønner
-
2 stkepler
-
100 gvalnøtter
-
100 grosiner
-
1 drysssalt og pepper (ønskelig mengde)
-
2 ssolivenolje
-
1 tsfersk dill
-
1 stklime
-
2 feddhvitløk
-
3 dlseterrømme
Slik gjør du:
Kok pasta i en kjele etter anvisning på pakken.
Sil pastaen og la den avkjøle, hell den over i en stor bolle. Tilsett litt olivenolje i pastaen og bland sammen.
Vask alle grønnsakene og eplene, kutt de på et skjærebrett i mindre biter. Hell bitene over i bollen med pastaen og bland godt
Tilsett hakkete valnøtter og rosiner. Smak til med salt og pepper og tilsett seterrømme og lime, bland sammen.
Server med grillet tandori-kylling.
Oppskrift fra: Ernæringskokken Hayat fra Oslo voksenopplæring Helsfyr har bidratt med oppskriften til turmat-heftet «Turmat fra hele verden«. Les mer om kokkeklassens arbeid her.