Lam blir spist i alle verdenshjørner. Her er en oppskrift fra Tyrkia, som passer fint i den kalde årstiden.
Porsjoner
Ingredienser
-
900 gramlammekjøtt av bog eller lår, kuttet i terninger
-
300 gramhvite bønner
-
200 gramløk, finhakket
-
3 feddhvitløk, knust
-
2 sstomatpuré
-
5 ssolivenolje
-
1paprika
-
1 rødchili
-
12 dllammekraft
-
1 klypesalt og pepper
-
1 håndfullfinhakket persille
Slik gjør du:
1
Brun kjøttet gyllent i en panne. Sett til side.
2
Fres løk, paprika og chili et par minutter i en gryte.
3
Tilsett hvitløk og tomatpuré. Fyll opp med kraft og kjøtt og la det småkoke i ca. 30 minutter.
4
Tilsett bønner når kjøttet er mørt og smak til med salt og pepper.
5
Ha over finhakket persille og server med ris og tzatziki.
Tips:
- Bløtlegg og kok bønnene hjemme før turen, eller bruk hermetiske bønner.
- Du kan også steke og koke kjøttet ferdig hjemme, og gjøre retten ferdig med grønnsaker og bønner ute på tur.
- Bruk gjerne denne oppskriften på tzatziki med tang og tare.
Oppskriften er fra: Ernæringskokken Dilek Eroyter fra Oslo voksenopplæring Helsfyr. Oppskriften er hentet fra boka «Verdens beste lam» utgitt av Oslo Voksenopplæring Helsfyr/Kolofon forlag 2018.