Middag 

Gassisk kylling med kokosmelk

Tekst: Silje Rønneberg Hogstad – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Madagaskars kjøkken byr på et arsenal av aromatiske smaker.

Matkulturen er en unik blanding med påvirkning fra blant annet Midtøsten, Kina, India og Frankrike. Ris og tropiske frukter er også vanlige ingredienser. I denne enkle oppskriften, lett å lage på tur, er kylling, tomater og kokosmelk hovedingredienser. Ikke glem karri!

Porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk
    kyllingfileter
  • 2 stk
    tomater
  • 3 ss
    soyaolje
  • 1 boks
    kokosmelk
  • 1 ss
    karri

 

Slik gjør du:


1

Del kyllingen i passe store biter og la kjøttet koke i 1/2 liter vann.

2

Salt etter koking.

3

Vent litt og ta så kjøttet opp av kraften.

4

Stek tomater og bland inn kyllingkjøttet.

5

Hell over kokosmelk og tilsett karri etter smak

6

La det hele koke sammen i maks 5 min.

7

Server gjerne sammen med ris! Et dryss med koriander passer også fint.

DELIKAT: Karri og tomater gir farge til måltidet.

Denne oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Speiderne sin aktivitetsbank.

 

Del denne artikkelen