Mulah kudueah er en enkel kjøttgryte med gresskar, løk og tomat som regnes for å være Sør-Sudans nasjonalrett.
Kutter man opp før man går hjemmefra, blir det en rask og god middag på tur som passer like godt på bål som på primus.
Porsjoner
Ingredienser
-
500 gkjøtt fra okse, lam eller geit
-
4løk
-
300 ggresskar
-
4tomater
-
1 dæsjolje (til steking)
-
1 drysssalt (smak til)
Slik gjør du:
1
Skjær kjøttet i terninger. Finhakk løken. Varm olje i en gryte. Ha i løk og stek til den er gyllen. Ha i kjøttet og rør godt. Tilsett tomater når kjøttet er gyllent. Ha i salt og litt vann og la alt koke til kjøttet er mørt.
2
Skrell av skallet på gresskaret og del det opp i små biter. Kok gresskaret en stund for seg, 10-15 minutter, og ha det så i kjøttgryta. La retten småkoke et par minutter.
3
Serveres med ris, assida (maisgrøt) eller brød.
Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Speiderne sin aktivitetsbank.