Middag 

Kjøtt og gresskar (Mulah Kudueah) – en matrett fra Sudan

Publisert – Sist oppdatert 21.03.2021

Mulah Kudueah er en enkel kjøttgryte med gresskar, løk og tomat som regnes for å være Sør-Sudans nasjonalrett. Kutter man opp før man går hjemmefra blir det en rask og god middag på tur som passer like godt på bål som på primus.

Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Speiderne sin aktivitetsbank

 

Du trenger:

Porsjoner

Ingredienser

  • 500 g
    kjøtt fra okse, lam eller geit
  • 4
    løk
  • 300 g
    gresskar
  • 4
    tomater
  • Olje til steking
  • Salt

Fremgangsmåte:


1

Skjær kjøttet i terninger. Finhakk løken. Varm olje i en gryte. Ha i løk og stek til den er gyllen. Ha i kjøttet og rør godt. Tilsett tomater når kjøttet er gyllent. Ha i salt og litt vann og la alt koke til kjøttet er mørt.

2

Skrell av skallet på gresskaret og del det opp i små biter. Kok gresskaret en stund for seg, 10-15 minutter, og ha det så i kjøttgryta. La retten småkoke et par minutter.

3

Serveres med ris, assida (maisgrøt) eller brød.

Utstyr

I tillegg til det som er beskrevet i oppskriften trenger du:

  • Kniv
  • Skjærefjøl
  • Bålgryte/stormkjøkken
  • Sleiv
  • Fyrstikker
  • Det du måtte trenge for å lage bål

Vegetable stew with pumpkin and mushrooms on wooden background. View from the top. Studio Photo

Del denne artikkelen