Kiri buth melkeris – en matrett fra Sri Lanka

Publisert – Sist oppdatert 20.01.2022
Opprinnelse: Sri Lanka 

Kiri buth er en matrett fra Sri Lanka. Denne enkle og smakfulle kokosrisen serveres helst som en del av et måltid, men kan også spises alene.

Porsjoner

Ingredienser

  • 250 g
    ris
  • 2.5 dl
    vann
  • 3.75 dl
    kokosmelk
  • 0.5 ts
    salt

1

Kok opp ris og vann i en kasserolle.

2

Risen skal koke over svak varme til den er myk.

3

Når risen er klar tilsetter du kokosmelk og salt og blander alt godt.

4

Legg på lokk og la det koke på svak varme til kokosmelka er kokt inn i risen.

5

Hell risen i en vid form og fordel den utover.

6

Vent til risen er avkjølt før du skjærer den i små serveringsbiter.

Utstyr

I tillegg til det som er beskrevet i oppskriften trenger du:

  • Bålgryte/stormkjøkken
  • Sleiv
  • Fyrstikker
  • Det du måtte trenge for å lage bål

Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Speiderne sin aktivitetsbank

Del denne artikkelen