Indiskinspirert gryte

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Kasper Fosser

Denne indiskinspirerte gryteretten er en variasjon av chana masala, kikertgryte. Den er kjempesunn, superenkel å lage ute og metter godt.

I tillegg er gryta vegansk og gluten- og laktosefri, som kan være en fordel når flere skal dele på maten. Øk oppskriften etter behov. Det går også an å lage forskjellig tilbehør for å utvide middagen.

Porsjoner

Ingredienser

  • 0.3 dl
    rapsolje
  • 1
    løk
  • 3 fedd
    hvitløk
  • 1 ts
    chilikrydder
  • 1 ts
    gurkemeie
  • 0.5 ts
    paprikapulver
  • 2 ss
    garam masala
  • 1 ss
    sukker (valgfritt)
  • 2 bokser
    hakket tomat
  • 1 boks
    kikerter
  • 1
    håndfull persille
  • 1 dryss
    salt (etter smak)
Slik gjør du:

 


1

Hakk opp løk og hvitløk.

2

Skyll kikertene (som anvist på pakken).

3

Hakk persillen.

4

Ha olje i kjelen og fres løk og hvitløk på medium høy varme.

5

Rør i kjelen mens du har i krydder (og sukker), så det ikke brenner seg.

6

Hell straks tomatene og kikertene i kjelen, og rør det sammen.

7

Tilsett persille og litt salt etter smak. Kokes i ca 10 minutter.

Forslag til tilbehør:
  • Ekstra krydder og grønnsaker: 0,5 ts malt spisskumin, 1 ts finhakket ingefær, oppkuttet paprika, fersk grønn chili, gulrot og (forkokt) potet.
  • Ris
  • Chapati
  • Naan
  • Grillet paneer (indisk ost)
  • En klatt yoghurt naturell med hakket persille og/eller koriander mildner smaken.
  • Sitronbåt (Tips: Frisk sitrus balanserer krydret mat, så den oppleves litt mildere.)

VEGETARISK: Denne indiskinspirerte gryta er noe de fleste kan spise.

Del denne artikkelen