Denne indiskinspirerte gryteretten er en variasjon av chana masala, kikertgryte. Den er kjempesunn, superenkel å lage ute og metter godt.
I tillegg er gryta vegansk og gluten- og laktosefri, som kan være en fordel når flere skal dele på maten. Øk oppskriften etter behov. Det går også an å lage forskjellig tilbehør for å utvide middagen.
Porsjoner
Ingredienser
-
0.3 dlrapsolje
-
1løk
-
3 feddhvitløk
-
1 tschilikrydder
-
1 tsgurkemeie
-
0.5 tspaprikapulver
-
2 ssgaram masala
-
1 sssukker (valgfritt)
-
2 bokserhakket tomat
-
1 bokskikerter
-
1håndfull persille
-
1 drysssalt (etter smak)
Slik gjør du:
1
Hakk opp løk og hvitløk.
2
Skyll kikertene (som anvist på pakken).
3
Hakk persillen.
4
Ha olje i kjelen og fres løk og hvitløk på medium høy varme.
5
Rør i kjelen mens du har i krydder (og sukker), så det ikke brenner seg.
6
Hell straks tomatene og kikertene i kjelen, og rør det sammen.
7
Tilsett persille og litt salt etter smak. Kokes i ca 10 minutter.
Forslag til tilbehør:
- Ekstra krydder og grønnsaker: 0,5 ts malt spisskumin, 1 ts finhakket ingefær, oppkuttet paprika, fersk grønn chili, gulrot og (forkokt) potet.
- Ris
- Chapati
- Naan
- Grillet paneer (indisk ost)
- En klatt yoghurt naturell med hakket persille og/eller koriander mildner smaken.
- Sitronbåt (Tips: Frisk sitrus balanserer krydret mat, så den oppleves litt mildere.)