Det er ikke uvanlig å tilberede mat på grillen når man er på tur i Iran eller Kurdistan. Her er også ofte tradisjonsmat tilberedt med grønnsaker, urter og kjøtt – slik som disse mettende auberginene.
Ingredienser
-
4 stkaubergine
-
1 klunkrapsolje til pensling
-
3 feddhvitløk
-
400 gkjøttdeig
-
2 tsoregano
-
1 stkgul paprika
-
1 stkrød paprika
-
3 tstomatpuré
-
200 grevet ost
-
2 kvistermynte
-
1 drysssalt og pepper
Forberedelser hjemme:
Kutt grønnsakene.
På tur – slik gjør du:
Vask auberginene og tørk dem godt med tørkepapir. Del hver aubergine i to lange biter. Bruk skje og ta ut innmaten til kantene er ca. 1 cm tykke. Grovhakk innmaten og legg den i en skål.
Pensle auberginene på innsiden med litt rapsolje og strø litt salt og pepper over. Grill dem til de blir gyllenbrune. Legg dem til siden for avkjøling
Grovhakk hvitløken og stek den i ca. 8 minutter til den blir myk og gyllenbrun. Tilsett kjøttdeig, salt, pepper og oregano. Stek i ca. 7 minutter og tilsett 3 ts tomatpuré. Bland og hell kjøttblandingen i en bolle.
Skjær paprikaen i små terninger og stek den sammen med innmaten fra auberginene i ca. 7 minutter under omrøring. Bland deretter dette med kjøttblandingen.
Fyll auberginene med fyllet og strø revet ost på toppen. Grill de fylte auberginene til osten er smeltet. Pyntes med mynte.
Oppskrift fra: Ernæringskokkene Narges og Alli fra Oslo voksenopplæring Helsfyr har bidratt med oppskriften til turmat-heftet «Turmat fra hele verden«. Les mer om kokkeklassens arbeid her.