Grillet aubergine

Tekst: Stine Pedersen – Foto: Silje Glorvigen

Det er ikke uvanlig å tilberede mat på grillen når man er på tur i Iran eller Kurdistan. Her er også ofte tradisjonsmat tilberedt med grønnsaker, urter og kjøtt – slik som disse mettende auberginene.

Porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk
    aubergine
  • 1 klunk
    rapsolje til pensling
  • 3 fedd
    hvitløk
  • 400 g
    kjøttdeig
  • 2 ts
    oregano
  • 1 stk
    gul paprika
  • 1 stk
    rød paprika
  • 3 ts
    tomatpuré
  • 200 g
    revet ost
  • 2 kvister
    mynte
  • 1 dryss
    salt og pepper

Forberedelser hjemme:

Kutt grønnsakene.

På tur – slik gjør du:


1

Vask auberginene og tørk dem godt med tørkepapir. Del hver aubergine i to lange biter. Bruk skje og ta ut innmaten til kantene er ca. 1 cm tykke. Grovhakk innmaten og legg den i en skål.

2

Pensle auberginene på innsiden med litt rapsolje og strø litt salt og pepper over. Grill dem til de blir gyllenbrune. Legg dem til siden for avkjøling

3

Grovhakk hvitløken og stek den i ca. 8 minutter til den blir myk og gyllenbrun. Tilsett kjøttdeig, salt, pepper og oregano. Stek i ca. 7 minutter og tilsett 3 ts tomatpuré. Bland og hell kjøttblandingen i en bolle.

4

Skjær paprikaen i små terninger og stek den sammen med innmaten fra auberginene i ca. 7 minutter under omrøring. Bland deretter dette med kjøttblandingen.

5

Fyll auberginene med fyllet og strø revet ost på toppen. Grill de fylte auberginene til osten er smeltet. Pyntes med mynte.

UTSTYR: Stekepanne, kniv, sleiv, pensel og skjærebrett.

Oppskrift fra: Ernæringskokkene Narges og Alli fra Oslo voksenopplæring Helsfyr har bidratt med oppskriften til turmat-heftet «Turmat fra hele verden«. Les mer om kokkeklassens arbeid her.

Del denne artikkelen