Butter chicken, eller murgh makhani, er en populær indisk matrett. Den kan ha store variasjoner, men serveres ofte sammen med naan, chapati eller ris.
Ved å justere mengde chili kan du selv bestemme hvor sterk du vil ha retten.
Porsjoner
Ingredienser
-
1 dlkulturmelk
-
2 dlsprøstekt løk
-
3 feddhvitløk
-
1 bitingefær
-
400 gramkyllingfilet
-
0.5 boksgrovhakkede tomater
-
0.5 puttmatfløte
-
1 tsgaram masala
-
1 tsgurkemeie
-
1 tschilipulver
-
1 tstandori paste
-
3 tssalt
-
3 sssukker
-
1 dlmatolje til steking
Slik gjør du:
1
Bland kulturmelk og sprøstekt løk i en bolle.
2
Hakk hvitløk og ingefær og stek i varm stekepanne/gryte.
3
Tilsett kulturmelkblandingen, hakkede tomater, krydder, salt, sukker og fløte.
4
Del kyllingen i strimler/biter i ha den oppi gryta. Kokes på svak varme i ca. 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt og sausen har kokt litt ned.
5
Server gjerne med ris og naan/chapati.
Tips:
- Hvis du vil lage chapati selv, finner du en oppskrift her.
Oppskriften er fra: Celine Wilberg Refsnes, turleder på internasjonale turer i DNT Oslo og Omegn