

Ash Reshteh er en tykk grønnsaks- og nudelsuppe som tradisjonelt blir laget for å ønske det persiske nyåret velkommen. Nudler antas å bringe lykke for det følgende året. Det finnes mange forskjellige typer ash i Iran, men Ash Reshteh er den mest berømte og populære blant alle. Det serveres hovedsakelig med myse (rømme) og noen ganger med eddik.
Ingrediensene er lette og fine å ha med seg på tur, men det tar totalt 1 time og 30 min å lage retten slik at det kan være greit å ha litt god tid, og ikke være alt for sulten når man når rasteplassen.
Til 4 personer trenger du
Ingredienser
- 1 dl kidney bønner
- 1 dl kikerter
- 1 dl hvitebønner
- 1 kopp hakket persille
- 1 kopp hakket spinat
- 1 kopp hakket koriander
- 1 kopp hakket dill
- 500 gram linguine (eller persiske reshteh nudler hvis du kan få tak i dem)
- 2 store løk
- 2 spiseskjeer mel
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 spiseskjevere hakket mynte, frisk eller tørr
- 1 kopp Kashk (myse) eller rømme
- 1 spiseskje gurkemeie
- 1 spiseskje salt
- 1 teskje sort pepper
Fremgangsmåte
- Legg kidney bønner, hvitebønner og kikerter i en stor gryte, ha i vann og la koke til de er møre, og sett til side.
- Kok 6 kopper vann i en stor gryte og ha i persille, spinat, dill og koriander. La det koke i 20 minutter.
- Bryt nudlene inn i strenger med et par centimeter i lengde og legg til blandingen av urter, og la de trekke til de er kokte. Legg deretter til melet.
- Skjær løkene og surr dem i en panne med vegetabilsk olje til fargen blir gylden
- Tilsett salt, gurkemeie, pepper og mynte i løken. rør og legg det til gryten med nudler og grønnsaker.
- Ha i de kokte bønnene og kikertene i gryten. Legg på lokket og la putre i 30 minutter over lav varme.
- Legg Ash Reshteh i en stor serveringsskål og topp med sautert løk og myse/rømme.
Oppskrift og tekst hentet fra det thepersianpot.com