Algerisk mat er inspirert av både franske, arabiske og tyrkiske mattradisjoner. Denne mettende potetgryta gir en smak av Algerie og Nord-Afrika.
Med «alt i én gryte»-prinsippet egner den seg godt som turmat. Oppskriften er fra ungdommer i DNT ung Drammen.
Ingredienser
-
3poteter (kokefaste)
-
1løk
-
2 feddhvitløk
-
1 bokskikerter (hermetiske)
-
1tomat
-
5 dlvann
-
0.5 dlris (kan sløyfes)
-
2egg (kan sløyfes)
-
2 klyperkrydder, f.eks. gurkemeie, curry, syvkrydder, spisskummen
-
1 klypesalt
-
1 drysspepper
-
1 dæsjsmør eller olje til steking
Slik gjør du:
Skrell potetene og kutt opp alle opp alle grønnsakene.
Fyr opp primusen på middels varme. Bruk en stor kjele med smør og/eller olje.
Stek løk og hvitløk, sammen med krydderet og kikertene.
Ha i vannet og potetene, og la de koke til potetene er nesten ferdig kokt.
Ha i ris eller egg. Risen skal røres inn og kokes noen minutter, mens eggene skal klekkes på toppen av retten.
Når risen eller egget er ferdig kokt/stekt er det klart for servering.
Oppskriften er fra: Nouara Rezkallah i DNT ung Drammen.