Algerisk potetgryte

Tekst: Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv – Foto: Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv

Algerisk mat er inspirert av både franske, arabiske og tyrkiske mattradisjoner. Denne mettende potetgryta gir en smak av Algerie og Nord-Afrika.

Med «alt i én gryte»-prinsippet egner den seg godt som turmat. Oppskriften er fra ungdommer i DNT ung Drammen.

Porsjoner

Ingredienser

  • 3
    poteter (kokefaste)
  • 1
    løk
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 1 boks
    kikerter (hermetiske)
  • 1
    tomat
  • 5 dl
    vann
  • 0.5 dl
    ris (kan sløyfes)
  • 2
    egg (kan sløyfes)
  • 2 klyper
    krydder, f.eks. gurkemeie, curry, syvkrydder, spisskummen
  • 1 klype
    salt
  • 1 dryss
    pepper
  • 1 dæsj
    smør eller olje til steking

Alt i en gryte - veldig praktisk på tur!

Slik gjør du: 


1

Skrell potetene og kutt opp alle opp alle grønnsakene.

2

Fyr opp primusen på middels varme. Bruk en stor kjele med smør og/eller olje.

3

Stek løk og hvitløk, sammen med krydderet og kikertene.

4

Ha i vannet og potetene, og la de koke til potetene er nesten ferdig kokt.

5

Ha i ris eller egg. Risen skal røres inn og kokes noen minutter, mens eggene skal klekkes på toppen av retten.

6

Når risen eller egget er ferdig kokt/stekt er det klart for servering.

Retten er vegetarisk, og tillegg mettende!

Oppskriften er fra: Nouara Rezkallah i DNT ung Drammen.

Del denne artikkelen