Middag 

Adobo kylling

Publisert – Sist oppdatert 10.01.2022
Tekst: Stine Pedersen – Foto: Silje Glorvigen
Egnet for barn
Opprinnelse: Filippinene 

Denne Filippinske kyllingretten er smakfull og ofte likt av både barn og voksne. Adobo kylling kommer opprinnelig fra Spania, men på filippinsk vis tilberedes den litt annerledes.

Visste du at mattradisjonene i Filippinene har flere fellestrekk med spanske mattradisjoner? Det skyldes at Filippinene var spansk koloni i over 300 år.

Porsjoner

Ingredienser

  • 600 g
    kyllingbryst
  • 1 stk
    gul løk
  • 8 fedd
    hvitløk
  • 1 ts
    svart hel pepper
  • 3 stk
    laubærblad
  • 2 stk
    stjerneanis
  • 1 dl
    soyasaus
  • 0.5 dl
    eddik (rørsukker eddik)

1

Vask og skjær kyllingen i terninger. Legg kyllingen i en kjele og bland inn hakket hvitløk. Gni hvitløken inn i kyllingen med hånden slik at smaken setter seg i kjøttet.

2

Skjær løk i strimler, press hvitløk og ha i hel pepper, laurbærblad og stjerneanis, ha det i en skål. Ha blandingen i kjelen med kyllingen. Tilsett soyasaus og eddik til slutt.

3

La koke 30 - 40 minutter på medium/høy temperatur.

4

Server ferdig kylling med ris eller kokt potet.

Oppskrift fra: Kommende ernæringskokk Evangelyn fra Oslo voksenopplæring Helsfyr har bidratt med oppskriften til turmat-heftet «Turmat fra hele verden«. Les mer om kokkeklassens arbeid her.

Del denne artikkelen