Adobo kylling
Adobo kylling
Middag 

Kylling adobo

Tekst: Stine Pedersen – Foto: Silje Glorvigen

Kylling adobo er en filippinsk kyllingrett som er smakfull, og som passer godt som turmat for både små og store turentusiaster.

Visste du at kylling adobo opprinnelig kommer fra Spania? Årsaken til at det finnes mange fellestrekk mellom filippinske og spanske mattradisjoner, er at Fillipinene tidligere var kolonisert av Spania. Adobo tilberedes allikevel litt annerledes på filippinsk vis i dag, og det er mange som ser på denne kyllingretten som en filippinsk nasjonalrett.

Porsjoner

Ingredienser

  • 600 g
    kyllingbryst
  • 1 stk
    gul løk
  • 8 fedd
    hvitløk
  • 1 ts
    svart hel pepper
  • 3 stk
    laubærblad
  • 2 stk
    stjerneanis
  • 1 dl
    soyasaus
  • 0.5 dl
    eddik (rørsukker eddik)

Slik gjør du:


1

Vask og skjær kyllingen i terninger. Legg kyllingen i en kjele og bland inn hakket hvitløk. Gni hvitløken godt inn i kyllingen med hendene, på den måten setter smaken seg godt i kjøttet.

2

Kutt opp løk i strimler og press hvitløk i en skål og bland det med hel pepper, laurbærblad og stjerneanis. Ha deretter blandingen i kjelen sammen med kyllingen. Tilsett soyasaus og eddik til slutt.

3

La koke i 30 - 40 minutter på medium/høy varme.

4

Serveres med ris eller kokt potet. Toppes gjerne med koriander.
Så er det bare å nyte!

Oppskrift fra: Kommende ernæringskokk Evangelyn fra Oslo voksenopplæring Helsfyr har bidratt med oppskriften til turmat-heftet «Turmat fra hele verden». Les mer om kokkeklassens arbeid her.

 

 

Del denne artikkelen