Quesedilla

Publisert – Sist oppdatert 26.04.2021
Tekst: Utpaaturmedprimus – Foto: Utpaaturmedprimus

Hva med å droppe den tørre brødskiven for fylt Quesadilla på tur?

Quesedilla er tortillalefser, sånn du har til tacoen, fylt med ost som grilles. Og som tacoen kommer quesedilla fra Mexico.

 

Porsjoner
4 porsjoner gir 8 tortillas

Ingredienser

  • 1 pk
    med tortillalefser
  • 50 g
    revet ost
  • 1 pk
    krydret kalkunskinke
  • 2 stk
    modne avokadoer
  • 1 stk
    lime
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ts
    maldonsalt
  • 1 ts
    pepper
  • 1 stk
    koriander
  • 2 stk
    vårløkstenger
  • 2 ss
    smør til steking

Slik gjør du hjemme:


1

Når det gjelder urter, så er det ingen vits i å ta med hele potta i sekken. Riv heller av så mye du trenger, og legg i en tett boks.

2

Ha oppi noen dråper med iskaldt vann, så holder urtene seg friske og fine i mange timer! Dette gjelder også vårløk, kutt opp på forhånd og legg sammen med korianderen.

Slik gjør du på tur:


1

Vel framme er det bare å sette fram alle ingrediensene. Lag guacamole ferdig først, eventuelt før du går hjemmefra.

2

Kutt hvitløk i små biter, og mos sammen med avokadoene. Ha i limesaft og rør godt. Smak til med salt og pepper.

3

Så er det tid for hovedretten. Ha smør i panna, varm opp, og legg klar en lefse. På den ene halvdelen tar du to skiver krydderskinke, litt revet ost, vårløk og koriander. Brett lefsa, og legg det hele over i panna.

4

Press ned med en flat tallerken eller lignende mens du steker, quesadilla skal bli «faste» og flate! Når osten har begynt å smelte litt, snur du og steker på den andre siden. Hvis du har stor nok panne, kan du gjerne steke to lefser mot hverandre om gangen. Ta da pålegg på hele lefsa, og legg en annen over.

5

Når lefsene er gylden og sprø på begge sider, er de ferdige. Server med guacamole og friske urter, og nyt!

Del denne artikkelen