Kisera – gjærede pannekaker fra Sudan

Publisert – Sist oppdatert 22.01.2024
Foto: Hilde Grøtte

Dette er en spennende vri på våre kjente og kjære pannekaker. Røra må lages dagen før turen.

Pannekakene kan spises som de er, eller man kan ta på det man liker best. Kanskje er det blåbærsesong så du kan lage eget blåbærsyltetøy på turen? Eller er du av typen som liker noe «salt» på pannekakene dine? Siden disse pannekakene ikke inneholder sukker, egner de seg godt til å fylles som middagspannekaker med for eksempel ost og skinke.

 

 

Porsjoner

Ingredienser

  • 7 dl
    maismel
  • 5 dl
    vann

eller:

Porsjoner

Ingredienser

  • 3 dl
    maismel
  • 3 dl
    hvetemel
  • 6 dl
    vann
  • 1 slant
    olje til steking

Slik gjør du:


1

Maismel, eller maismel og hvetemel, blandes med vann og røres godt til en tykk suppe. La røren stå til gjæring natten over. Det gir pannekakene en syrlig smak. Hvetemel gjør at de henger bedre sammen ved steking.

2

Kisera stekes på store plater (takker). Platen smøres med olje. En stekepanne, eventuelt jernpanne, kan erstatte takken. Deigen øses opp og smøres utover i ett tynt lag.

3

I Sudan smøres røren utover med palmeblad. Når pannekaken har stivnet, kan den brettes eller stekes gyllen på den andre siden.

Tips:

  • Lag kiseraene litt små, nesten som lapper.

SØTT ELLER SALT: Søtt syltetøy så vel som salt pålegg passer til kiseraene.

Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Speiderne sin aktivitetsbank

Del denne artikkelen