Injera med skvallerkål og hades

Publisert

På Friluftslivets dag på Sognsvann i Oslo i 2019 kunne man smake på den nydelige maten de lager på Injera Palace. For anledningen hadde de byttet ut spinaten med skvallerkål.

Injera er en slags pannekake fra Eritrea og Etiopia, som spises sammen med tilbehør, f.eks. skvallerkålgryte og hades (en linsesaus) som i dette tilfellet. Skvallerkål er kanskje mest kjent som ugress, men egner seg godt som erstatning for spinat og er ikke minst gratis, og kan høstes fra naturen. Les mer om skvallerkål på Matportalen.

Oppskrift på injera:

(NB: injera er glutenfri)

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg
    teff
  • 1.5 liter
    vann (til blanding med teff)
  • 3 dl
    bokhvete
  • 2.5 dl
    vann (til blanding med bokhvete)
  • 2 dl
    varmt vann (til blanding med teffrøren og bokhveterøren)

1

Bland teff og vann til en røre, la stå i 3 dager.

2

Bland bokhvete og vann til en røre, la stå i 1 dag.

3

Bland varmt vann med teffrøren og bokhveterøren, la stå i 1, 5 timer. Nå har du en injerarøre/deig.

4

Stek små "kaker"/lapper i en nonstick-panne. Kakene stekes kun på en side, med lokk, til den er gjennomstekt.

Injera er små flate "pannekaker" som spises med noe tilbehør, for eksempel skvallerkålgryte og hades som i denne oppskriften.

Oppskrift på skvallerkålgryte: 

Porsjoner

Ingredienser

  • 1
    løk (finhakket)
  • 2
    hvitløksfedd
  • 2 never
    skvallerkål
  • 1 klype
    salt

1

Stek finhakket løk og hvitløk i olje i stekepanna.

2

Ha oppi skvallerkålen til slutt og stek raskt til den er gjennomvarm.

3

Smak til med salt.

Fargerik og smakfull turmat.

Oppskrift på hades: 

Porsjoner

Ingredienser

  • 2
    løk
  • 4
    hvitløksfedd
  • 1.5
    chili
  • 4 dl
    røde linser
  • 2 ss
    berberekrydder (krydderblanding brukt i det eritreiske/etiopiske kjøkken, fås kjøpt på f.eks. innvandrerbutikker)
  • 4 dl
    vann
  • 0.5 dl
    olje (til steking)
  • 1 klype
    salt

1

Hakk løken i terninger og stek i olje mens det røres. Når løken er myk og glinsete tilsetter du finhakket chili og hvitløk og freser en stund til.

2

Ha i berberekrydder og salt og fres i 2-3 minutter. Tilsett evt. mer olje om det trengs.

3

Hell i ca1 dl vann og la løken og krydderet putre i 1-2 minutter. Vend inn linser og 3 dl vann. Kok opp og la det putre under lokk i ca 1 time.
NB: Rør av og til og spe ut med vann i flere omganger mens gryten koker. Pass på at ikke linsene brenner i bunnen av gryten. Sausen er ganske tykk, så rør med jevne mellomrom. Den blir herlig kremete i konsistensen. Pass på at du ikke har i for mye væske.

4

Smak til med krydder og salt. Når gryten er blitt kremet og jevn i konsistensen er den ferdig.

Disse damene fra Injera Palace serverte deilig eritreisk injera på Friluftslivets dag på Sognsvann.

Oppskriften er fra: Damer ved spisestedet Injera Palace i Oslo har laget oppskriften.

Les historien til Selam Gebremichael og Injera Palace her. 

Del denne artikkelen