Injera er en slags pannekake fra Eritrea og Etiopia, som spises sammen med tilbehør. I denne oppskriften har vi brukt skvallerkålgryte og linsesausen hades.
Skvallerkål er kanskje mest kjent som ugress, men egner seg godt som erstatning for spinat. Ikke minst er den gratis og kan høstes fra naturen!
Oppskrift på injera
Ingredienser
-
1 kgteff (en type mel)
-
1.5 litervann (til blanding med teff)
-
3 dlbokhvete
-
2.5 dlvann (til blanding med bokhvete)
-
2 dlvarmt vann (til blanding med teffrøren og bokhveterøren)
Bland teff og vann til en røre, la stå i 3 dager.
Bland bokhvete og vann til en røre, la stå i 1 dag.
Bland varmt vann med teffrøren og bokhveterøren, la stå i 1, 5 timer. Nå har du en injerarøre/deig.
Stek små "kaker"/lapper i en nonstick-panne. Kakene stekes kun på en side, med lokk, til den er gjennomstekt.
Oppskrift på skvallerkålgryte:
Ingredienser
-
1løk (finhakket)
-
2hvitløksfedd
-
2 neverskvallerkål
-
1 klypesalt
Stek finhakket løk og hvitløk i olje i stekepanna.
Ha oppi skvallerkålen til slutt og stek raskt til den er gjennomvarm.
Smak til med salt.
Oppskrift på hades:
Ingredienser
-
2løk
-
4hvitløksfedd
-
1.5chili
-
4 dlrøde linser
-
2 ssberberekrydder (krydderblanding brukt i det eritreiske/etiopiske kjøkken, fås kjøpt i f.eks. butikker med internasjonalt vareutvalg.
-
4 dlvann
-
0.5 dlolje (til steking)
-
1 klypesalt
Hakk løken i terninger og stek i olje mens det røres. Når løken er myk og glinsete tilsetter du finhakket chili og hvitløk og freser en stund til.
Ha i berberekrydder og salt og fres i 2-3 minutter. Tilsett evt. mer olje om det trengs.
Hell i ca1 dl vann og la løken og krydderet putre i 1-2 minutter. Vend inn linser og 3 dl vann. Kok opp og la det putre under lokk i ca 1 time.
NB: Rør av og til og spe ut med vann i flere omganger mens gryten koker. Pass på at ikke linsene brenner i bunnen av gryten. Sausen er ganske tykk, så rør med jevne mellomrom. Den blir herlig kremete i konsistensen. Pass på at du ikke har i for mye væske.
Smak til med krydder og salt. Når gryten er blitt kremet og jevn i konsistensen er den ferdig.
Tips:
- Les mer om skvallerkål på Matportalen.
Oppskriften er fra: Damer ved spisestedet Injera Palace i Oslo har laget oppskriften.