Garbanzos con espinacas – spanske kikerter med spinat

Publisert – Sist oppdatert 25.01.2024
Tekst: Pernille Balslev – Foto: Pernille Balslev

Garbanzos con espinacas (spanske kikerter med spinat) regnes som hverdagsmat i Spania. Samtidig er det en rett som egner seg veldig godt på tur. Den er smaksrik og metter godt. 

 

I Spania lages garbanzos con espinaces gjerne når det finnes matrester av for eksempel spekemat, klippfisk eller pølser. Det er derfor også en god måte å redusere matsvinn på, og det er bare å la seg inspirere.

Porsjoner

Ingredienser

  • 400 g
    kikerter
  • 2 stk
    laurbærblader
  • 400 g
    spinat
  • 200 g
    spekekjøtt i terninger
  • 5 fedd
    hvitløk
  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    tomater
  • 1 klype
    salt
  • 1 klype
    pepper
  • 5 ss
    olivenolje
  • 400 ml
    vann

Slik gjør du: 


1

Hakk hvitløk og tomater, og skjær løken i tynne skiver. Kutt spekekjøttet i små terninger eller remser. Skyll og grovhakk spinaten til sist.

2

Hell litt av oljen i gryta og stek løk, hvitløk og spekekjøtt på middels varme i 10-12 minutter.

3

Ha i tomatene, laurbærbladene og noe av pepperen, og stek i 5-10 minutter til.

4

Ha i kikertene. Bruk gjerne laken fra boksen sammen med ca. 400 ml vann. Hell i litt og litt vann av gangen. La koke i ca. 5 minutter før du legger den grovhakkede spinaten i gryta. Ha i litt og litt spinat om gangen. Rør godt inn. La småkoke i 5-10 minutter, og hell i mer vann om nødvendig.

5

Når gryten er ferdigkokt kan du smake til med salt og pepper. Vi anbefaler en god dose pepper til denne retten. Hell gjerne over et par skjeer ekstra olivenolje.

6

Server rykende varmt, og gjerne med litt ferskt brød til.

Garbanzos con espinacas – kikerter med spinat

LANGTUR? Garbanzos con espinacas egner seg ypperlig som turmat på lange turer.

Tips: 

  • Unngå helst babyspinat. Det smaker gjerne mindre enn den større, litt grovere varianten.
  • I sommermånedene kan du bytte ut spinaten med brennesler som du finner på tur.
  • Fenalår egner seg ypperlig i denne retten fordi fenalår gir masse smak.
  • Lag gjerne på bål i vintermånedene. Pagodebålet egner seg spesielt god.

Se hvordan du lager pagodebål her. 

 

Spanske kikerter med spinat

Del denne artikkelen