Denne couscous-salaten er et must om sommeren. Enkel å lage ute på tur, men du kan også lage den på fohånd og ta med ferdig salat ut.
Couscous er semulegryn fremstilt av durumhvete, og brukes mye i det nord-afrikanske kjøkken, spesielt i Marokko. Koking av couscous går raskt og egner seg derfor svært godt til matlaging ute.
Salat:
Ingredienser
-
500 gramcouscous
-
4tomater
-
1agurk
-
4vårløk
-
1mango
-
100 gramcashewnøtter
-
1 pottekoriander
-
1 pottebladpersille
Dressing:
Ingredienser
-
2sitroner (saften)
-
2 sssukker
-
1 tsmalt spisskummen
-
1 tsmalt koriander
-
1 tskajennepepper
-
0.5 tskvernet pepper
-
1 dlolivenolje
Slik gjør du:
Kok couscousen etter anvisningen på pakken. Hell den over i en stor bolle og avkjøl. Bruk en gaffel til å gjøre den luftig.
Kutt opp ingrediensene til salaten: Del tomater og agurk og fjern den myke kjernen. Kutt i terninger. Kutt opp vårløk og mango og grovhakk cashewnøtter. Finsnitt basilikum og persille (la det bli igjen noen hele blader til pynt) og bland alt.
Visp sammen ingrediensene til dressingen og rør det godt inn i blandingen fra punkt 2. Smak til med salt og pepper.
Bland dressingen med couscousen, pynt med friske urter og server.