Mousse aux framboises – fransk bringebærmousse (ekspressversjon)

Publisert – Sist oppdatert 24.06.2021
Tekst: Rainer Chr Hennig og Pablo Gracia, Verdensmat.no – Foto: Rainer Chr Hennig og Pablo Gracia, Verdensmat.no
Egnet for barn
Egnet for skoleklasser

Bringebærmousse er, ved siden av bringebærterte, en bringebærfavoritt i Frankrike.

En ekte fransk mousse trenger gelatin, et oppkok og deretter kjøling i dessertglass, typisk i 4-5 timer. Og en mousse aux framboises skal i tillegg helst ha en god del crème fraîche eller pisket fløte, og aller helst litt ekte vanilje. Med noen tilpasninger er dette mulig å lage på tur også.

Porsjoner

Ingredienser

  • 500 g
    nyplukkede bringebær
  • 12 ss
    sukker (eller melis)
  • 3 ss
    crème fraîche
  • 1 ss
    vaniljesukker (eller mjødurt)
  • 400 g
    fløte

Utstyr
1 sil (ikke altfor finmasket)
1 spiseskje
1-2 boller (2, dersom du pisker kremen for hånd)
Evt. 1 visp
Evt. 1 slikkepott
Evt. noe som kan brukes som dessertglass
Teskjeer (til å spise)

Slik gjør du


1

Legg til side rundt 10-25 av de peneste bærene. De andre bærene has i silen og knuses med skjeen eller slikkepotten, slik at saften og fruktkjøttet renner i bollen. Dette kan ta litt tid!

2

I bollen mikses bringebærsaften med sukker (eller melis), vanilje (eller mjødurt) og noen skjeer crème fraîche. Rør godt, og påse at sukkeret løses opp. NB: Dersom du skal ha i pisket krem som er forhåndssukret, bruk kun 5-8 ss sukker/melis, og ikke antallet oppgitt i oppskriften. Smak senere til med sukker.

3

Nå skal vi ha i pisket krem: Visp kremfløte for hånd, eller bruk ferdig "kjøpekrem". Rør denne kremen forsiktig innunder bringebærsirupen. Du kan også røre innunder noen hele, pene bær.

4

Fyll i eventuelle dessertglass, eller server rett fra miksebollen. Pynt med noen ekstra pene bær helt til slutt.

Tips

  • krem på sprayboks er et godt alternativ til å piske krem på tur.
  • bruk mest mulig kalde ingredienser og redskap, for at moussen holder seg kald. Avkjøl gjerne redskap, bær (i en pose), fløte og andre ingredienser i vann eller snø før du starter.
bringebærmousse på tur

FERIEFØLELSE: En frisk bringebærmousse er en perfekt måte å få følelsen av fransk sommer hjemme i Norge.

Oppskriften er fra: verdensmat.no

Del denne artikkelen