
Bringebærmousse er, ved siden av bringebærterte, en bringebærfavoritt i Frankrike.
En ekte fransk mousse trenger gelatin, et oppkok og deretter kjøling i dessertglass, typisk i 4-5 timer. Og en mousse aux framboises skal i tillegg helst ha en god del crème fraîche eller pisket fløte, og aller helst litt ekte vanilje. Med noen tilpasninger er dette mulig å lage på tur også.
Ingredienser
-
500 gnyplukkede bringebær
-
12 sssukker (eller melis)
-
3 sscrème fraîche
-
1 ssvaniljesukker (eller mjødurt)
-
400 gfløte
Utstyr:
1 sil (ikke altfor finmasket)
1 spiseskje
1-2 boller (2, dersom du pisker kremen for hånd)
Evt. 1 visp
Evt. 1 slikkepott
Evt. noe som kan brukes som dessertglass
Teskjeer (til å spise)
Slik gjør du:
Legg til side rundt 10-25 av de peneste bærene. De andre bærene has i silen og knuses med skjeen eller slikkepotten, slik at saften og fruktkjøttet renner i bollen. Dette kan ta litt tid!
I bollen mikses bringebærsaften med sukker (eller melis), vanilje (eller mjødurt) og noen skjeer crème fraîche. Rør godt, og påse at sukkeret løses opp.
Nå skal vi ha i pisket krem: Visp kremfløte for hånd, eller bruk ferdig "kjøpekrem". Rør denne kremen forsiktig innunder bringebærsirupen. Du kan også røre innunder noen hele, pene bær.
Fyll desserten i turskålen eller server rett fra miksebollen. Pynt med noen ekstra pene bær helt til slutt.
Tips:
- Krem på sprayboks er et godt alternativ til å piske krem på tur.
- Bruk mest mulig kalde ingredienser og redskap, for at moussen holder seg kald. Avkjøl gjerne redskap, bær (i en pose), fløte og andre ingredienser i vann eller snø før du starter.

FERIEFØLELSE: En frisk bringebærmousse er en perfekt måte å få følelsen av fransk sommer hjemme i Norge.
Oppskriften er fra: verdensmat.no