Bringebærmousse er, ved siden av bringebærterte, en bringebærfavoritt i Frankrike.
En ekte fransk mousse trenger gelatin, et oppkok og deretter kjøling i dessertglass i 4-5 timer. Den skal i tillegg helst ha en god del crème fraîche eller pisket fløte, og aller helst litt ekte vanilje. Med noen tilpasninger er dette mulig å lage på tur også.
Ingredienser
-
500 gbringebær
-
12 sssukker (eller melis)
-
3 sscrème fraîche
-
1 ssvaniljesukker
-
3 dlfløte
Utstyr:
1 sil (ikke altfor finmasket)
1 spiseskje
2 boller
1 visp eller gaffel (for å piske fløte)
Slik gjør du:
Legg til side rundt 10-25 av de peneste bærene. Ha de andre bærene i silen og knus med skjeen, slik at saften og fruktkjøttet renner i bollen. Dette kan ta litt tid.
Miks bringebærsaften med sukker (eller melis), vanilje og noen skjeer crème fraîche. Rør godt, og pass på at sukkeret løses opp.
Nå skal vi ha i pisket krem: Visp kremfløte for hånd, eller bruk ferdig "kjøpekrem". Rør denne kremen forsiktig inn i bringebærsirupen. Du kan også røre inn noen hele, pene bær.
Fyll desserten i turskålen eller kopp eller server rett fra miksebollen. Pynt med noen ekstra pene bær helt til slutt.
Tips:
- Krem på sprayboks er et godt alternativ til å piske krem på tur.
- Bruk mest mulig kalde ingredienser og redskap, for at moussen holder seg kald. Avkjøl gjerne redskap, bær (i en pose), fløte og andre ingredienser i vann eller snø før du starter.