Fransk bringebærmousse

Foto: Mari Kolbjørnsrud

Bringebærmousse er, ved siden av bringebærterte, en bringebærfavoritt i Frankrike.

En ekte fransk mousse trenger gelatin, et oppkok og deretter kjøling i dessertglass i 4-5 timer. Den skal i tillegg helst ha en god del crème fraîche eller pisket fløte, og aller helst litt ekte vanilje. Med noen tilpasninger er dette mulig å lage på tur også.

Porsjoner

Ingredienser

  • 500 g
    bringebær
  • 12 ss
    sukker (eller melis)
  • 3 ss
    crème fraîche
  • 1 ss
    vaniljesukker
  • 3 dl
    fløte

Utstyr:
1 sil (ikke altfor finmasket)
1 spiseskje
2 boller
1 visp eller gaffel (for å piske fløte)

Slik gjør du:


1

Legg til side rundt 10-25 av de peneste bærene. Ha de andre bærene i silen og knus med skjeen, slik at saften og fruktkjøttet renner i bollen. Dette kan ta litt tid.

2

Miks bringebærsaften med sukker (eller melis), vanilje og noen skjeer crème fraîche. Rør godt, og pass på at sukkeret løses opp.

3

Nå skal vi ha i pisket krem: Visp kremfløte for hånd, eller bruk ferdig "kjøpekrem". Rør denne kremen forsiktig inn i bringebærsirupen. Du kan også røre inn noen hele, pene bær.

4

Fyll desserten i turskålen eller kopp eller server rett fra miksebollen. Pynt med noen ekstra pene bær helt til slutt.

FERIEFØLELSE: En frisk bringebærmousse er en perfekt måte å få følelsen av fransk sommer hjemme i Norge.

Tips:

  • Krem på sprayboks er et godt alternativ til å piske krem på tur.
  • Bruk mest mulig kalde ingredienser og redskap, for at moussen holder seg kald. Avkjøl gjerne redskap, bær (i en pose), fløte og andre ingredienser i vann eller snø før du starter.

Del denne artikkelen