Danske munker

Publisert
Tekst: Stine Pedersen – Foto: @naturlene på Instagram
Egnet for barn
Opprinnelse: Danmark 

Munker, eller æbleskiver på dansk, er en klassisk dansk oppskrift på søte, små bakverk. Røren lages enkelt og minner litt om en tykk lapperøre.

Sprø på utsiden – myke og saftige inni.

MUNKEJERN: For å få den karakteristiske runde formen på munkene brukes et munkejern til steking. Munkene skal nemlig være stekt på alle kanter - så husk å smør jernet godt med smør så du kan kan snu og vende på munkene. Tips! Har du ikke et munkejern kan du bruke et muffinsbrett som alternativ.

Oppskrift:
Porsjoner
Totalt 21 munker

Ingredienser

  • 1 stk
    egg
  • 2.5 dl
    sukker
  • 2.5 dl
    surmelk
  • 5 dl
    hvetemel
  • 0.5 ts
    kardemomme
  • 2 ts
    bakepulver
  • 0.5 ts
    salt
  • 1 dæsj
    smør til steking

1

Visp sammen egg og sukker, og tilsett surmelk.

2

Sikt hvetemel, kardemomme, bakepulver og salt sammen i en bolle.

3

Bland så sammen den våte og den tørre miksen. Pass på at røren ikke blir før tørr, den skal være tyktflytende. La røren svelle kaldt i 30 minutter før steking.

4

Stek de i et munkejern over bålet.

5

Server med ett dryss melis og gjerne syltetøy.

BÅLKOS: En velkjent dessert i Danmark for store og små - gjerne med et dryss melis og syltetøy.

Tips! Har du ikke et munkejern kan du bruke et muffinsbrett som alternativ.

Oppskrift fra: @naturlene på Instagram

Del denne artikkelen