
Munker er en klassisk dansk oppskrift på søte, små bakverk. På dansk kalles disse små bollene med eplefyll for «æbleskiver».
Danske munker er nydelige sprø på utsiden – myke og saftige inni. Røren lages enkelt og minner om en tykk lapperøre. Danske munker smaker aller best nystekte og er derfor fint å lage på bål eller primus ute på tur.

MUNKEJERN: For å få den karakteristiske runde formen på munkene brukes et munkejern til steking. Munkene skal nemlig være stekt på alle kanter - så husk å smøre jernet godt med smør så du kan kan snu og vende på munkene.
Ingredienser
-
1 stkegg
-
2.5 dlsukker
-
2.5 dlsurmelk
-
5 dlhvetemel
-
0.5 tskardemomme
-
2 tsbakepulver
-
0.5 tssalt
-
1 dæsjsmør til steking
Slik gjør du:
Visp sammen egg og sukker, og tilsett surmelk.
Sikt hvetemel, kardemomme, bakepulver og salt sammen i en bolle.
Bland så sammen den våte og den tørre miksen. Pass på at røren ikke blir før tørr, den skal være tyktflytende. La røren svelle kaldt i 30 minutter før steking.
Stek de i et munkejern over bålet.
Server med ett dryss melis og gjerne syltetøy.

BÅLKOS: En velkjent dessert i Danmark for store og små - gjerne med et dryss melis og syltetøy.
Tips!
- Har du ikke et munkejern, kan du bruke et muffinsbrett som alternativ.
- Gode tips til matlagingsbål finner du her
Oppskrift fra: @naturlene på Instagram