Jollof er en risrett fra Vest Afrika, som tilberedes i utallige lokale variasjoner.
Denne oppskriften kommer fra Nigeria. Normalt serveres risen med fritert tofu, men skogsopp passer også helt ypperlig.
Du kan lage selve jollof-risen ferdig på forhånd og steke sopp og blande alt sammen ute i skogen. Veldig lettvint og god turmat!
Ingredienser
-
2 stkrød paprika
-
150 gtomatpuré
-
1 stkrødløk
-
2 feddhvitløk
-
1 sstimian, tørket eller fersk
-
0.5 tskarri
-
2 stklaurbærblad
-
400 gris
-
1 passe mengdevann til risen (se pakken for mengde)
-
0.5 dlolje
-
2 terningerbuljong (til risen)
-
1 kgskogsopp (for eksempel kantarell, traktkantarell, steinsopp, piggsopp, fåresopp)
Slik gjør du:
Ta ut innmaten til paprikaen og kutt den i småbiter. Kok deretter paprikaen til vannet er nesten borte, og kjøl den ned.
Skrell rødløk og kjær den i små terninger. Finhakk hvitløk.
Stek løken i mye olje. La løken bli gyllen før du tilsetter hvitløk.
Når løken og hvitløken har stekt litt, tilsetter du den reduserte paprikaen og lar det koke litt før du tilsetter tomatpuré. La det koke litt til.
Tilsett buljong til løk- og paprikablandingen, og deretter ris og vann. La det koke til risen er ferdig.
Skjær soppen i store terninger og stek i olje eller smør.
Bland det meste av soppen inn i risen, og legg noen fine biter på toppen.
Oppskriften er fra: Mamas Mat, se mamasmat.no