Jollof-ris med skogsopp

Tekst: Norges sopp- og nyttevekstforbund – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Jollof er en risrett fra Vest Afrika, som tilberedes i utallige lokale variasjoner.

Denne oppskriften kommer fra Nigeria. Normalt serveres risen med fritert tofu, men skogsopp passer også helt ypperlig.

Du kan lage selve jollof-risen ferdig på forhånd og steke sopp og blande alt sammen ute i skogen. Veldig lettvint og god turmat!

Porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk
    rød paprika
  • 150 g
    tomatpuré
  • 1 stk
    rødløk
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 1 ss
    timian, tørket eller fersk
  • 0.5 ts
    karri
  • 2 stk
    laurbærblad
  • 400 g
    ris
  • 1 passe mengde
    vann til risen (se pakken for mengde)
  • 0.5 dl
    olje
  • 2 terninger
    buljong (til risen)
  • 1 kg
    skogsopp (for eksempel kantarell, traktkantarell, steinsopp, piggsopp, fåresopp)

Slik gjør du: 


1

Ta ut innmaten til paprikaen og kutt den i småbiter. Kok deretter paprikaen til vannet er nesten borte, og kjøl den ned.

2

Skrell rødløk og kjær den i små terninger. Finhakk hvitløk.

3

Stek løken i mye olje. La løken bli gyllen før du tilsetter hvitløk.

4

Når løken og hvitløken har stekt litt, tilsetter du den reduserte paprikaen og lar det koke litt før du tilsetter tomatpuré. La det koke litt til.

5

Tilsett buljong til løk- og paprikablandingen, og deretter ris og vann. La det koke til risen er ferdig.

6

Skjær soppen i store terninger og stek i olje eller smør.

7

Bland det meste av soppen inn i risen, og legg noen fine biter på toppen.

Oppskriften er fra: Mamas Mat, se mamasmat.no

 

JOLLOF-RIS serveres vanligvis med fritert tofu, men stekt skogsopp er også topp!

Del denne artikkelen