En deilig og varmende suppe med asiatiske smaker og norsk skogsopp, som er enkel å lage på tur!
Gjør gjerne noen forberedelser hjemme; hakk opp løk, ingefær, chili og sjalottløk, og ha det i en boks med ut på tur. Soppen kan eventuelt plukkes i skogen. Sopper som kantarell, traktkantarell, trompetsopp og fåresopp er godt egnet for denne suppa.
Ingredienser
-
1.2 literhønse- eller grønnsakskraft
-
4 stksjalottløk, finhakket
-
4 cmfersk ingefær, finhakket
-
1 stkrød chili, finhakket
-
4 stilkersitrongress, finhakket
-
0.5 stklime (saften)
-
3 tsfiskesaus
-
1 kgskogsopp, skåret i biter på 2-3 cm
-
1 bokshermetiske erter
-
200 gramglassnudler
-
1 nevekrydderurter - gjerne noe du selv kan finne på en eng i nærheten
Slik gjør du:
Kok opp grønnsakkraften.
Bland hakket løk, finhakket ingefær, hakket chili og sitrongress, limesaft og fiskesaus i kraften. Kok opp, la koke i 5-10 minutter, smak til.
Skjær soppen i biter, legg dem i kraften og la småkoke i 10 min.
Tilsett erter og glassnudler. Knus gjerne nudlene, da blir de enklere å spise fra en kopp.
Suppa er klar til servering når ertene er varme. Strø over det du har av grønt!
Oppskriften er fra: Norges sopp- og nyttevekstforbund