Asiatisk soppsuppe

Tekst: Norges sopp- og nyttevekstforbund – Foto: Mari Kolbjørnsrud

En deilig og varmende suppe med asiatiske smaker og norsk skogsopp, som er enkel å lage på tur!

Gjør gjerne noen forberedelser hjemme; hakk opp løk, ingefær, chili og sjalottløk, og ha det i en boks med ut på tur. Soppen kan eventuelt plukkes i skogen. Sopper som kantarell, traktkantarell, trompetsopp og fåresopp er godt egnet for denne suppa.

Porsjoner

Ingredienser

  • 1.2 liter
    hønse- eller grønnsakskraft
  • 4 stk
    sjalottløk, finhakket
  • 4 cm
    fersk ingefær, finhakket
  • 1 stk
    rød chili, finhakket
  • 4 stilker
    sitrongress, finhakket
  • 0.5 stk
    lime (saften)
  • 3 ts
    fiskesaus
  • 1 kg
    skogsopp, skåret i biter på 2-3 cm
  • 1 boks
    hermetiske erter
  • 200 gram
    glassnudler
  • 1 neve
    krydderurter - gjerne noe du selv kan finne på en eng i nærheten

Slik gjør du: 


1

Kok opp grønnsakkraften.

2

Bland hakket løk, finhakket ingefær, hakket chili og sitrongress, limesaft og fiskesaus i kraften. Kok opp, la koke i 5-10 minutter, smak til.

3

Skjær soppen i biter, legg dem i kraften og la småkoke i 10 min.

4

Tilsett erter og glassnudler. Knus gjerne nudlene, da blir de enklere å spise fra en kopp.

5

Suppa er klar til servering når ertene er varme. Strø over det du har av grønt!

Oppskriften er fra: Norges sopp- og nyttevekstforbund

SMAK AV SKOG: Sopp og selvplukkede urter er basis for denne superenkle og smakfulle suppa.

Del denne artikkelen