Dumplings med soppfyll

Tekst: Norges sopp- og nyttevekstforbund – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Dumplings er en favoritt både som perfekt fingermat og en genial innpakking for sopp!

Gjør dumplingene halvferdige hjemme, stek opp i skogen med litt ekstra sopp og ville nyttevekster som tilbehør.

Porsjoner
1 porsjon gir 5 dumplings

Ingredienser

  • 600 gram
    sopp
  • 5 dl
    fløte
  • 250 gram
    meierismør
  • 1 passe mengde
    chilipulver, salt, pepper, sukker og soya (tilpass mengde etter smak)
  • 20
    ferdige deigplater (se etter Gyoza)
  • 2 dl
    olje til steking

Slik gjør du: 


1

Finhakk soppen.

2

Legg soppen i medium varm kjele til den slipper ut alt vannet, som blir deilig kraft. Rør underveis.

3

Sil av kraften. Kok den opp i en annen kjele og reduser til kraften blir mørk. Bland så inn i soppen igjen.

4

Smelt smør og kok opp fløte. La koke til halv mengde.

5

Bland sopp, fløte og smør, smak til med chilipulver, salt, pepper, sukker og soya. Kjøl ned blandingen.

6

Så er alt klart for å montere dumplingene. En skje med soppfyll legges på hver deigplate, før den brettes sammen.

7

Stek dumplingene i litt olje i en stekepanne.

8

Server gjerne med en god dip-saus og salat.

MONTERING: En skje med soppfyll legges oppå deigplaten før du bretter den sammen som vist på bildet. Så steker du den i stekepanna.

Tips:

  • Ferdige deigplater kan du kjøpe fryst i mange asiatiske (og tyrkiske) dagligvarebutikker, se etter Gyoza.
  • Sjekk en YouTube-film om hvordan man lager dumplings, om du er i tvil om framgangsmåten.

 

Oppskriften er fra: Robin Kulseth.

SMAKSPRØVER PÅ ARRANGEMNET: I samarbeid med Norges sopp- og nyttevekstforbund serverte kokkelærlinger ved Oslo Voksenopplæring Helsfyr dumplings på et arrangement på Friluftslivets dag i 2024. Matkøen var lang hele dagen!

Del denne artikkelen