Dumplings er en favoritt både som perfekt fingermat og en genial innpakking for sopp!
Gjør dumplingene halvferdige hjemme, stek opp i skogen med litt ekstra sopp og ville nyttevekster som tilbehør.
Ingredienser
-
600 gramsopp
-
5 dlfløte
-
250 grammeierismør
-
1 passe mengdechilipulver, salt, pepper, sukker og soya (tilpass mengde etter smak)
-
20ferdige deigplater (se etter Gyoza)
-
2 dlolje til steking
Slik gjør du:
Finhakk soppen.
Legg soppen i medium varm kjele til den slipper ut alt vannet, som blir deilig kraft. Rør underveis.
Sil av kraften. Kok den opp i en annen kjele og reduser til kraften blir mørk. Bland så inn i soppen igjen.
Smelt smør og kok opp fløte. La koke til halv mengde.
Bland sopp, fløte og smør, smak til med chilipulver, salt, pepper, sukker og soya. Kjøl ned blandingen.
Så er alt klart for å montere dumplingene. En skje med soppfyll legges på hver deigplate, før den brettes sammen.
Stek dumplingene i litt olje i en stekepanne.
Server gjerne med en god dip-saus og salat.
Tips:
- Ferdige deigplater kan du kjøpe fryst i mange asiatiske (og tyrkiske) dagligvarebutikker, se etter Gyoza.
- Sjekk en YouTube-film om hvordan man lager dumplings, om du er i tvil om framgangsmåten.
Oppskriften er fra: Robin Kulseth.