Foul – lunken bønnesalat

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Denne retten er laget av favabønner, som er både næringsrike, billige og smaker godt.

Det finnes mange varianter av både kald og lunken bønnesalat i ulike arabiske land. Denne oppskriften er fra Libanon.

Porsjoner

Ingredienser

  • 3
    tomater
  • 1
    løk
  • 2
    vårløk
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 1 bunt
    persille
  • 1
    grønn chili (kan sløyfes)
  • 2 bokser
    foul (favabønner)
  • 0.5 dl
    sitronsaft
  • 0.5 dl
    olivenolje
  • 1 klype
    salt

Slik gjør du: 


1

Skjær tomatene i terninger. Hakk løk, vårløk, hvitløk, persille og chili.

2

Bland alt i en gryte sammen med skylte bønner.

3

Hell over sitron og olivenolje og salt etter smak.

4

Kok opp og la koke i noen minutter.

5

Server salaten lunken.

Serveringstips: I Libanon serveres retten gjerne sammen med mykt tynnbrød eller manakish, salaten fattoush, oliven, tyrkisk yoghurt og reddiker.

FAVABØNNER er næringsrikt, billig og godt, og denne bønnesalaten er enkel å lage. Perfekt turmat!

Del denne artikkelen