Denne retten er laget av favabønner, som er både næringsrike, billige og smaker godt.
Det finnes mange varianter av både kald og lunken bønnesalat i ulike arabiske land. Denne oppskriften er fra Libanon.
Porsjoner
Ingredienser
-
3tomater
-
1løk
-
2vårløk
-
2 feddhvitløk
-
1 buntpersille
-
1grønn chili (kan sløyfes)
-
2 bokserfoul (favabønner)
-
0.5 dlsitronsaft
-
0.5 dlolivenolje
-
1 klypesalt
Slik gjør du:
1
Skjær tomatene i terninger. Hakk løk, vårløk, hvitløk, persille og chili.
2
Bland alt i en gryte sammen med skylte bønner.
3
Hell over sitron og olivenolje og salt etter smak.
4
Kok opp og la koke i noen minutter.
5
Server salaten lunken.
Serveringstips: I Libanon serveres retten gjerne sammen med mykt tynnbrød eller manakish, salaten fattoush, oliven, tyrkisk yoghurt og reddiker.