Fattoush

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Fattoush er en fargerik salat, opprinnelig fra Libanon men brukes over hele Midt-Østen.

Fattoush inneholder vanligvis frityrstekt pitabrød. Denne varianten er forenklet, og varme pitabrød eller det libaneiske brødet manakish serveres ved siden av. Salaten har en syrlig og frisk smak fra granateplesirup og sumak-krydder.

Porsjoner

Ingredienser

  • 1
    salat
  • 2
    tomater
  • 0.5
    agurk
  • 1
    paprika (gjerne forskjellige farger)
  • 0.5
    løk
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 1 neve
    fersk mynte
  • 1 ss
    sitron
  • 0.5 ts
    salt
  • 0.5 ts
    sumak
  • 2 ss
    olivenolje
  • 2
    pitabrød

Slik gjør du: 


1

Finhakk alt av grønnsaker i små terninger.

2

Bland sammen olivenolje, salt, sitron og sumak, til en dressing.

3

Bland sammen salaten og dressingen.

4

Legg til biter av pitabrød. Disse kan friteres i olje først, men de kan også spises uten fritering.

Oppskriften er fra: MIR Fredrikstad

 

Del denne artikkelen