Middag 

Butter chicken

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Kasper Fosser

Butter chicken, eller murgh makhani, er en populær indisk matrett. Den kan ha store variasjoner, men serveres ofte sammen med naan, chapati eller ris.

Ved å justere mengde chili kan du selv bestemme hvor sterk du vil ha retten.

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 dl
    kulturmelk
  • 2 dl
    sprøstekt løk
  • 3 fedd
    hvitløk
  • 1 bit
    ingefær
  • 400 gram
    kyllingfilet
  • 0.5 boks
    grovhakkede tomater
  • 0.5 putt
    matfløte
  • 1 ts
    garam masala
  • 1 ts
    gurkemeie
  • 1 ts
    chilipulver
  • 1 ts
    tandori paste
  • 3 ts
    salt
  • 3 ss
    sukker
  • 1 dl
    matolje til steking

Slik gjør du: 


1

Bland kulturmelk og sprøstekt løk i en bolle.

2

Hakk hvitløk og ingefær og stek i varm stekepanne/gryte.

3

Tilsett kulturmelkblandingen, hakkede tomater, krydder, salt, sukker og fløte.

4

Del kyllingen i strimler/biter i ha den oppi gryta. Kokes på svak varme i ca. 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt og sausen har kokt litt ned.

5

Server gjerne med ris og naan/chapati.

TYPISK INDISK med naanbrød og ris. Du bestemmer selv hvor sterk du vil ha retten.

Tips: 

 

Oppskriften er fra: Celine Wilberg Refsnes, turleder på internasjonale turer i DNT Oslo og Omegn

 

Her kan du lese mer om internasjonal kvinnetur med DNT Oslo og Omegn, der butter chicken sto på menyen. 

Del denne artikkelen