Couscous-salat

Foto: Mari Kolbjørnsrud

Denne couscous-salaten er et must om sommeren. Enkel å lage ute på tur, men du kan også lage den på fohånd og ta med ferdig salat ut.

Couscous er semulegryn fremstilt av durumhvete, og brukes mye i det nord-afrikanske kjøkken, spesielt i Marokko. Koking av couscous går raskt og egner seg derfor svært godt til matlaging ute.

Salat: 

Porsjoner

Ingredienser

  • 500 gram
    couscous
  • 4
    tomater
  • 1
    agurk
  • 4
    vårløk
  • 1
    mango
  • 100 gram
    cashewnøtter
  • 1 potte
    koriander
  • 1 potte
    bladpersille

Dressing: 

Porsjoner

Ingredienser

  • 2
    sitroner (saften)
  • 2 ss
    sukker
  • 1 ts
    malt spisskummen
  • 1 ts
    malt koriander
  • 1 ts
    kajennepepper
  • 0.5 ts
    kvernet pepper
  • 1 dl
    olivenolje

LETT OG GODT: Lag gjerne couscoussalaten hjemme før tur og ta den med ut i en boks.

Slik gjør du: 


1

Kok couscousen etter anvisningen på pakken. Hell den over i en stor bolle og avkjøl. Bruk en gaffel til å gjøre den luftig.

2

Kutt opp ingrediensene til salaten: Del tomater og agurk og fjern den myke kjernen. Kutt i terninger. Kutt opp vårløk og mango og grovhakk cashewnøtter. Finsnitt basilikum og persille (la det bli igjen noen hele blader til pynt) og bland alt.

3

Visp sammen ingrediensene til dressingen og rør det godt inn i blandingen fra punkt 2. Smak til med salt og pepper.

4

Bland dressingen med couscousen, pynt med friske urter og server.

TIPS: Hvis du har alle ingrediensene hver for seg, kan barna blande sin egen salat selv.

Del denne artikkelen