Batbout er det mest vanlige brødet i Marokko. Brødet er et rundt flatt brød som stekes i panna, og det spises til både frokost, lunsj og som tilbehør til middag. Prøv ut batbout på tur – det er enkelt å lage på bålet eller primusen!
Porsjoner
1 porsjon gir 1 brød
Ingredienser
-
400 gramhvetemel (gjerne 350 gram fint og 50 gram grovt)
-
2.5 dlvann
-
25 gramgjær
-
1 tssalt
-
0.5 dlolje til steking
Slik gjør du:
1
Bland sammen alle ingrediensene og elt til du får en smidig deig.
2
Del deigen i 4 emner som du ruller ut til boller. La bollene heve i 20 minutter.
3
Trykk bollene flate, ca. 2 cm tykke. La heve i 30 minutter.
4
Stek brødene i litt olje i stekepanna, på begge sider. Når de har fått en gylden skorpe på begge sider er de ferdige.
Oppskriften er fra: Youness Amhraoui