Batbout – marokkansk brød

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Kasper Fosser

Batbout er det mest vanlige brødet i Marokko. Brødet er et rundt flatt brød som stekes i panna, og det spises til både frokost, lunsj og som tilbehør til middag. Prøv ut batbout på tur – det er enkelt å lage på bålet eller primusen!

Porsjoner
1 porsjon gir 1 brød

Ingredienser

  • 400 gram
    hvetemel (gjerne 350 gram fint og 50 gram grovt)
  • 2.5 dl
    vann
  • 25 gram
    gjær
  • 1 ts
    salt
  • 0.5 dl
    olje til steking

Slik gjør du: 


1

Bland sammen alle ingrediensene og elt til du får en smidig deig.

2

Del deigen i 4 emner som du ruller ut til boller. La bollene heve i 20 minutter.

3

Trykk bollene flate, ca. 2 cm tykke. La heve i 30 minutter.

4

Stek brødene i litt olje i stekepanna, på begge sider. Når de har fått en gylden skorpe på begge sider er de ferdige.

Oppskriften er fra: Youness Amhraoui

BRYT BRØDET: Et nystekt, saftig og varmt brød i hendene - nam nam!

Del denne artikkelen